Sutjeska je brzo zaboravila težak poraz od Mladosti u prošlom kolu, a "petarda" protiv Mogrena omogućila je aktuelnom šampionu da se učvrsti na drugom mjestu tabele Telekom 1.CFL nakon dva odigrana kruga.

Malo ko je mogao da nasluti da će meč kraj Bistrice proteći u dominaciji domaćina, naročito kada je u 14. minutu Đurović sa bijele tačke donio prednost svom timu. Ipak, Sutjeska je uspjela da preokrene rezultat nepunih 15-ak minuta kasnije golovima Masata i Radonjića, a svaka dilema o pobjedniku nestala je između 49. i 50. minuta kada su gol Mogrena pogodili Kapisoda (autogol) i sjajni Japanac koji je do kraja stigao da zaokruži i het-trik.

Nikšićani sada imaju pet bodova više od Lovćena, najprijatnijeg izenađenja šampionata, koji je u jednom od derbija kola u gostima savladao Rudar i, makar na dan preskočio Čelik koji sjutra gostuje pod Goricom. Cetinjani su poveli golom japanskog internacionalca Uede u 12. minutu, ali je Rudar uspio da uzvrati na startu nastavka preko Gačevića. Veliku pobjedu četi Mojaša Radonjića donio je iskusni Draško Božović u 78. minutu utakmice.

Najmanje uzbuđenja viđeno je u Petrovcu gdje je domaćin igrao bez golova protiv Mornara iz Bara, a bez pobjednika je završen i važan duel u borbi za opstanak između Dečića i Zete. Domaćin je poveo golom Markovića u 60. minutu, ali je tim Rada Vešovića do gola vrijednog boda u gostima stigao sedam minuta kasnije preko Radulovića.

Važnu pobjedu upisao je Grbalj, koji je kod kuće ubjedljivo savladao Mladost sa 3:0. Junak meča bio je mladi reprezentativac Janković koji je postigao dva gola, a jednom se u listu strijelaca upisao i Ašćerić.


Rezultati

Dečić - Zeta 1:1
Marković 60' - Radulović 67'

Rudar - Lovćen 1:2
Gačević 50' - Ueda 12', Božović 78'

Grbalj - Mladost 3:0
Janković 49',78'(p), Ašćerić 87'

Sutjeska - Mogren 5:1
Masato 22',50',82', Radonjić 27', Kapisoda 49' (ag) - Đurović 14' (p)

Petrovac - Mornar 0:0

Nedjelja
Budućnost - Čelik (14.00)