Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 3:1 od selekcije Grčke u prvom kolu razvojnog turnira UEFA koji se održava u Sarajevu.

Izabranice Zorana Mijovića odigrale su odlično poluvrijeme, koje su završile sa golom prednosti. Mogla je prednost naših dama biti ubjedljivja jer su propustile nekoliko izglednih prilika.

Jedini pogodak je došao nakon lijepe akcije veznog reda u 30. minutu, koju je rutinskim udarcem realizovala Tamara Bojat.

U nastavku susreta došlo je do pada u igri naše selekcije, što su Grkinje znale da iskoriste. Protivnik je do izjednačenja došao pogotkom sa bijele tačke – crveni karton zbog prekršaja za najstrožiju kaznu dobila je Miljanić a Riga je bila sigurna sa 11 metara u 52. minutu.

Grkinje su do prednosti došle četiri minuta kasnije preko Georgiu, da bi u posljednjem minutu susreta nakon što je naša selekcija propustila da realizuje najstrožiju kaznu Plita Elektra postavila konačan rezultata susreta.

- I pored toga što smo izgubili meč zadovoljni smo igrom naših djevojaka. Razvojni turniri služe tome da sve djevojke dobiju šansu  i pokažu koliko mogu. Izuzetno smo zadovoljni igrom u prvom dijelu kada je na terenu bila naša najbolja ekipa. Do pada je došlo u nastavku, što je i opravdano jer su šansu dobile djevojke koje nemaju mnogo utakmica. Na to se nadovezao i crveni kartoni, kao i promašeni penal, što je na kraju donijelu pobjedu ekipi Grčke, rekao je selektor Mijović.

Naredni meč na turniru naše omladinke odigraće u srijedu, protiv selekcije Hrvatske sa početkom u 15.00 časova.



Crna Gora – Grčka 1:3

Sarajevo. Stadion Asim Fetahović Hase.

Sudija: Galija Ečeva (Bugarska).

Strijelci
1:0 – Bojat 32'
1:1 – Riga (p) 52'
1:2 – Georgiu 56'
1:3 – Plita Elektra 80'+4'

Žuti kartoni
Vulić – Crna Gora

Crveni karton
Miljanić – Crna Gora

Crna Gora: Milica Keković, Ivana Ivaštanin (Milena Mićunović), Dijana Miljanić, Nina Vujičić (Milica Radunović), Maja Mićunović (Sandra Žižić), Tatjana Đurković (Olivera Knežević), Darija Đukić (Katarina Ćorić), Tamara Bojat, Milica Vulić (Edita Divanović), Helena Božić (Milica Drljević), Jelena Šturanović.

Grčka: Reveka Karakopolu (Evangelija Stefanopolu), Evangelija Kacoru (Stela Kocaki), Dimitra Riga (Despina Janou), Eftičija Kontu (Ana Gagara), Anastasija Gacu (Joana Plita Elektra), Anastasija Moralitu (Georgia Sakelari), Dania Kaldariu (Stilijani Simaiki), Tatjana Georgiu, Janina Trifonopolu (Lida Efstahia Koskina), Evangelija Panajotidi, Teoni Zerva.