Ženska omladinska reprezentacija će naredne sedmice učestvovati na razvojnom turniru u Sarajevu, koji Fudbalski savez Crne Gore organizuje pod pokroviteljstvom Uefe. Nova generacija naših omladinki, kojima će ovo biti prvo okupljanje u ovom uzrastu, za protivnike će imati odgovarajuće selekcije Grčke, Hrvatske i, domaćina, Bosne i Hercegovine.

Selektor Zoran Mijović za ovu akciju je sljedeće igračice - golmani: Simićević Nikoleta (Brskovo), Keković Milica (Ekonomist); odbrana: Ivaštanin Ivana, Miljanić Dijana, Đurković Tatjana, Mićunović Maja (Ekonomist), Radunović Milica (Podgorica), Knežević Olivera (Breznica), Žižić Sandra (Ulcinj); vezni red: Vulić Milica, Đukić Darija, Šturanovic Jelena, Vujičić Nina (Ekonomist), Divanović Edita (Ulcinj), Mićunović Nikolina (Breznica); napad: Ćorić Katarina, Božić Helena, Pavićević Martina (Breznica), Bojat Tamara (Ekonomist), Drljević Milica (Cveteks).

- Iako je ovo prvo okupljanje nove generacije, većina djevojaka je već igrala zajedno u kadetskoj konkurenciji pa očekujem da ćemo na turniru ostaviti dobar utisak. Uz pomenute djevojke za ovu akciju pozvao sam i nekoliko novih igračica, koje će dobiti šansu da pokažu koliko mogu da pomognu na ovom nivou. Protivnici su dosta atraktivni i jaki, pa će ovaj turnir biti dobro iskustvo za djevojke u cilju priprema za kvalifikacioni turnir koji nas u septembru očekuje u Švedskoj - rekao je Mijović.

Naša selekcija će se okupiti u nedjelju u 10 časova u Trening centru FSCG na Starom aerodromu, odakle će otići za Bar gdje će odraditi jedan trening prije puta za Sarajevo. Naše omladinke će turnir će otvoriti 18. marta u 11 časova protiv Grčke, dan kasnije igraju sa Hrvatskom od 15 časova, dok će sa domaćinom turnira igrati 21. marta.