Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 1:0 u drugom prijateljskom susretu sa selekcijom Bugarske u meču koji je danas odigran u mjestu Trijavna.

Iako je po svemu prikazanom remi bio najpravedniji ishod susreta, Bugarsi su uspjeli da u samom finišu susreta, nakon prekida i velike gužve u kaznenom prostoru, postignu pogodak za pobjedu.

Nakon pobjede u prvom meču koji je odigran juče, Ljuticini izabranici su i danas prikazali dobru igru, stvorili nekoliko prilika ali nisu uspjeli da pogode metu. Najbolju priliku da zatrese mrežu protivnika u prvom dijelu susreta imao je Marko Burzanović. Kapiten naše selekcije našao se, nakon duplog pasa sa Ćosoviće, sam sa golmanom protivnika, plasirao loptu ka daljem uglu gola ali je umjesto u mrežu lopta završila pored stative.

Pet minuta prije kraja susreta Burzanović je fenomenalnom dugoom loptom pronašao Burzana, koji je sjajno prihvatio i izašao lice u lice sa Uzunovim. Golman domaćih pročitao je namjeru našeg napadača i odličnom intervencijom spriječio siguran pogodak.

Kazna je stigla u sudijskoj nadoknadi vremena. Nakon skraćenog kornera i velike gužve u našem kaznenom prostoru, Joskov je došao do lopte i poslao je iza leđa Lemajića.

- Odigrali smo brobenu i tvrdu utakmicu na veoma lošem terenu. Nismo bili dominantni u posjedu lopte kao u prvoj utakmici, koja je odigrana prije nepuna 24 časa. Ipak, stvorili smo dvije izuzetne prilike preko Burzanovića i Burzana, koje nažalost nismo uspjeli da realizujemo. Kako to biva u fudbalu, kazna za promašaje stigla je u sudijskoj nadoknadi vremena, nakon prekida i velike gužve u kojoj se snašao napadač Bugarske. Akcijom u Bugarskoj možemo biti zadovoljni, ali ćemo već od sljedećeg okupljanja koje je zakazano za naredni mjesec, raditi na nadogranji i usavršavanju dobrih a otklanjanju loših elementata u igri koje smo primijetili u ova dva susreta, rekao je Ljutica. 



Bugarska - Crna Gora 1:0

Trijavna, Stadion Angel Kančev.

Sudija: Stojan Denev (Bugarska).

Strijelci
1:0 - Valentin Joskov 80'+

Žuti kartoni
Valeri Hristov, Georgi Janev - Bugarska
Janik Filipović, Jovan Jablan, Danilo Marković, Balša Goranović - Crna Gora

Bugarska: Ilijan Uzunov, Valeri Hristov, Atanas Tašolov, Angel Lijaskov, Kristijan Slavov (Ivan Velikov), Joan Marinov (Rosen Krastev), Georgi Rusev (Ismet Ramadan), Georgi Janev, Valentin Joskov, Ilijan Stefanov (Fabien Georgijev), Pavel Golovodov (Božidar Božilov). Selektor: Aleksandar Georgijev.

Crna Gora: Matija Gligorović (Nemanja Lemajić), Janik Filipović, Jovan Jablan (Petar Šušić), Danilo Marković, Emrah Krcić (Aleksa Đurković), Marko Burzanović, Balša Goranović (Vladan Burzan), Alija Krnić (Vojin Manojlović), Kristijan Hadžiosmanović (Miloš Banićević), Balša Banović, Andrija Ćosović (Admir Musić). Selektor: Boris Ljutica.