Budućnost je u derbi meču subotnjeg dijela 20. kola Telekom 1. CFL savladala ekipu Zete rezultatom 2:0. „Plavo-bijeli“ su se sa nova tri boda izjednačili na trećem mjestu na tabeli sa ekipom Lovćena koja je danas remizirala protiv Grblja u Radanovićima.

Pobjedu čete Nenada Vukčevića potpisali su Adnad Orahovac i Milivoje Raičević. Defanzivac domaćih je pogodio u 11. minutu, dok je Raičević u 90. minutu postigao prvijenac u dresu Budućnosti.

Mornar je bio ubjedljiv u odmjeravanju snaga sa Mogrenom. Barani su do prednosti došli u 33. minutu golom Memedovića, da bi u nastavku susreta u razmaku od dva minuta još dva puta matirali Butorovića. Vujačić je u 58. minutu duplirao prednost domaćina da bi već u sljedećem napadu postavio konačan rezultat susreta.

Fudbaleri Dečića osvojili su velika tri boda u borbi za opstanak u elitnom društvu crnogorskog fudbala. Tuzani su na svom stadionu iznenadili ekipu Rudara koja je odlično ušla u nastavak šampionata. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Zlatičanin u 64. minutu susreta.

Duel Petrovca i Mladosti odigran na stadionu pod Malim brdom završen je bez pobjednika. Domaćin je došao do prednosti preko Pejakovića u 71. minutu, da bi samo pet minuta kasnije Mugoša postavio konačan rezultat susreta.

Posljednji meč 20. kola Telekom 1. CFL u kojem se sastaju gradski rivali, ujedno dvije prvoplasirane ekipe na tabeli, Sutjeska i Čelik igra se u nedjelju sa početkom u 13.00 časova uz direktan televizijski prenos.

Rezultati
Budućnost – Zeta 2:0

Mornar – Mogren 3:0

Dečić – Rudar 1:0

Petrovac – Mladost 1:1

Grbalj – Lovćen 0:0

Nedjelja
Sutjeska – Čelik 13.00h