Mlada reprezentacija Crne Gore savladala je Republiku Irsku rezultatom 2:1 i napravila novi veliki korak ka plasmanu u baraž za U21 Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Izabranici Dušana Vlaisavljevića do pobjede u Dablinu došli su odličnom igrom u drugom dijelu susreta, u kojem su golovima Luke Đorđevića i Stefana Mugoše anulirali prednost koju je domaćin imao na poluvremenu.

Sa tri boda osvojena na teškom gostovanju „mladi sokoli“ su ostali u trci za plasman u baraž, u koji idu četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz svih kvalifikacionih grupa. Do kraja kvalifikacija naša mlada selekcija ima još dvije utakmice, obije u gostima, protiv Rumunije i Farskih Ostrva.

Republika Irska je bolje ušla u meč, iako su „mladi sokoli“ već na početku pokazali da su došli po sva tri boda u Dablin. Domaćin je došao do prednosti nakon 11. minuta igre golom Doertija. Do odlaska na odmor Mugoša i Zorić su imali prillike da poravnaju rezultat, ali se na odmor otišlo sa zaostatkom od jednog gola.

U nastavku susreta Vlaisavljevićevi izabranci su odigrali mnogo bolje u ofanzivi, što je rezultiralo sa dva pogotka za samo dva minuta igre.

Izjednačenje našem timu obezbijedio je Luka Đorđević u 75. minutu, koji je izbacio dva protivnička igrača iz igre i udarcem sa desetak metara pogodio mrežu. Već u sljedećem napadu Mugoša je udarcem sa nekoliko metara nakon odbijene lopte poslu pokušaja Kosovića potpisao potupni preokret za velika tri boda. 

Selektor Vlaisavljević zadovoljan je ostvarenim na gostovanju u Dablinu. 

- Ušlli smo u meč dosta ležerno, što su Irci iskoristili i bili bolji u prvom poluvremenu. Desila nam se situacija koju smo imali u Njemačkoj, da primimo gol glavom nakon prekida. Na poluvremenu smo napravili izmjene i vratili se na sistem u kojem smo igrali veći dio kvalifikacija, što se isplatilo u nastavku. Odigrali smo puno borbenije, preciznije u pasu i došli do preokreta. Mogli smo do kraja susreta postići još neki pogodak, mogli su i Irci ali srećom nisu uspjeli. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, pogotovo jer smo ostali u borbi za plasman u baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo, rekao je Vlasiavljević. 

Republika Irska - Crna Gora


Dablin, Talagt stadion.
Gledalaca: 

Sudija: Nikolaj Hani (Švajcarska).

Strijelci
1:0 - Doerti 11'
1:1 - Đorđević 75'
1:2 - Mugoša 77'

Žuti kartoni
Mekginti, Dafi, Smit - Republika Irska
Bakić, Alić - Crna Gora 

Republika Irska: Šon Mekdermot, Metju Doerti, Šon Mekginti, Džon Igan, Šejn Dafi, Džefri Hendrik, Džek Griliš, Šon Marej (od 78. Lajam Mekalinden), Entoni Forde (od 82. Kenet Mekevoj), Konor Smit, Ejdan O'Brajen (od 78. Majkl Drenan). Selektor: Noel King.

Crna Gora: Danijel Petković, Marko Vukčević, Ilija Bogdanović, Ermin Alić, Miloš Bakrač, Branislav Janković, Nemanja Kosović, Marko Bakić (od 90. Boris Kopitović), Darko Zorić (od 46. Nemanja Gojačanin), Luka Đorđević (od 90. Andrija Vukčević), Stefan Mugoša. Selektor: Dušan Vlaisavljević.