Fudbalska reprezentacija Crne Gore u srijedu na Gradskom stadionu u Podgorici igra prvu utakmicu u 2014. godini. Protivnik je Gana, prva selekcija sa afričkog kontinenta protiv koje će "sokoli" igati. Duel sa redovnim učesnikom Mundijala naša selekcija dočekuje znatno oslabljena, jer će zbog povreda izostati Mirko Vučinić, Stevan Jovetić i Marko Simić. Ipak, selektor Branko Brnović i kapiten Branko Bošković vjeruju da mogu do povoljnog rezultata u duelu sa "crnim zvijezdama".

- Ukoliko nismo pravi i kompletni moramo se plašiti svih rivala. Ako izađemo kako treba na teren i postavimo se na pravi način ne treba da se plašimo nijednog rivala. Respektujemo selekciju Gane, imaju dobre igrače, fizički su mnogo jaki i sigurno se ne treba upuštati fizičko nadmetanje sa njima. Siguran sam, da uz pravi pristup, možemo da im pariramo, rekao je Brnović.

Selektor ističe da će "hrabri sokoli" u mečevima koji dolaze igrati polako i strpljivo.

- Nećemo juriti da postignemo gol, kao što nam se dešavalo na nekim utakmicama koje smo igrali na našem stadionu. Znali smo da krenemo svim snagama naprijed, ponešeni i atmosferom, pa smo praktično sami sebi davali golove. Od posljednjih 14 primljenih golova 13 smo dali sami sebi, iz našeg posjeda. Slabo smo se vraćali nakon izgubljene lopte i primali golove iz kontranapada. Igraćemo strpljivo, pokušati da kontrolišemo posjed lopte i kroz kontranapade dođemo do gola protivnika, dodao je selektor.

Brnović i ovog puta ima problema sa povredama, pošto na okupljanje nisu stigli Vučinić, Jovetić i Simić, dok su Baša i Savić i dalje roviti.

- Ponovo su povrede tu, nikako da nas zaobiđu pa da budemo kompletni. Nema nekoliko važnih igrača a Baša i Savić su i dalje roviti. Nadam se da će njih dvojica moći sjutra da igraju. Samo da se povrede smanje na minimum, jer kada smo kompletni imamo ekipu za dobre rezultate, zaključio je Brnović.

Kapiten Branko Bošković smatra da je selekcija Gane skup izuzetno kvalitetnih pojedinaca.

- Igramo protiv veoma jakog protivnika, koji je skup kvalitetnih igrača. Nijesu toliko dobri kad igraju zajedno, ali su posljednjih godina pokazali dobar nivo. Naš veliki adut je što igramo pred svojim navijačima. Mislim da oni još nisu igrali u ambijentu kakav je na našem stadionu  i treba da iskoristimo tu činjenicu. Danas nema lakih mečeva ali sam siguran da, uz makismum zalaganja, možemo da zabilježimo dobar rezultat. Moramo ispraviti greške iz prethodnih mečeva, da radimo ono što selektor traži od nas i ukoliko uspjemo to da uradimo možemo očekivati povoljan rezultat, rekao je Bošković.

Posljednji trening pred naša selekcija odradiće danas od 17.30 časova u svojoj bazi na Starom aerodromu. Utkamica Crna Gora - Gana igra se u srijedu, 5. marta 2014. godine na Gradskom stadionu u Podogrici sa početkom u 18.00 časova.