Iako je za popodnevne časove bile najavljena kiša, drugi trening "A" selekcije uoči utakmice sa Ganom ispratilo je prelijepo vrijeme ali i veliki broj gledalaca koji su danas posjetili Trening kamp FSCG na Starom aerdromu. Selektor Branko Brnović na raspolaganju je imao gotovo kompletan sastav (nedostajao je samo Marko Baša), a individualno je trenirao samo Savo Pavićević zbog lakše povrede.

Da duel sa Ganom nije obična prijateljska utakmica pokazuje izuzetna radna atmosfera koja krasi svaki trening našeg nacionalnog tima. Naši fudbaleri izuzetno respektuju moćnog protivnika, ali vjeruju da i pored problema sa povredama važnih igrača mogu obradovatu svoje navijače pod Goricom.

- Probaćemo da već u prvoj prijateljskoj utakmici, koja će nam poslužiti kao priprema za novi kvalifikacioni ciklus, zabilježimo pozitivan rezultat i polako pravimo igru koju ćemo igrati u kvalifikacijama. Dakle, idemo na pobjedu, kao i uvijek pred svojim navijačima. Bez obzira što će nam nedostajati Mirko Vučinić i Stevan Jovetić, jer već smo se navikli na to. Ne pamtim kad smo odigrali utakmicu sa njima u tandemu. Bilo bi nam mnogo lakše da su tu, ali uvijek treba da gledamo na tim koji imamo na raspolaganju. Pobjeda bi mnogo značila kako bi povratili pobjedničku atmosferu pred početak kvalifikacija - rekao je naš štoper.

Slično razmišlja i Marko Vešović, novi fudbaler Torina, koji će biti jedan od mladih igrača koji će pokušati da se nametnu selektoru Brnoviću uoči narednog kvalifikacionog ciklusa.

- Očekuje nas ozbiljna i teška utakmica. Činjenica da Gana dolazi u najboljem sastavu najbolje govori o tome koliko su nas ozbiljno shvatili. Biće potrebno dosta koncentracije, trčanja i zalaganja. Uvijek je dobro napraviti pozitivan rezultat, pogotovo protiv tako kvalitetne reprezentacije. Nemamo rezultatski pritisak, ali ćemo se truditi da pokažemo sve što znamo. Gana je atraktivna protivnik, vrijedna pažnje i nadam se da će stadion biti pun - rekao je Vešović.

Posljednji trening uoči utakmice sa Ganom naša selekcija će odraditi sjutra od 17.30 časova iza zatvorenih vrata. Selektor Branko Brnović i kapiten Branko Bošković sjutra će od 11.45 časova odgovarati na pitanja novinara u pres sali Gradskog stadiona. Reprezentacija Gane, koja je otkazala večerašnji trening zbog kašnjenja selektora i velikog broja fudbalera, treniraće sjutra na Gradskom stadionu od 18 časova.