Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za prijateljsku utakmicu sa Ganom, koja se 05. marta igra u Podgorici.

Prvi trening „skola“ u bazi na Starom aerodromu odradilo je 14 igrača. Selektor Brnović za meč sa Ganom neće moći da računa na defanzivca Kajserispora Marka Simića, dok će se preostali igrači priključiti selekciji u toku sjutrašnjeg dana.

Golman naše selekcije Vukašin Poleksić ističe da je meč sa Ganom veliki izazov.

- Ponovo smo desetkovani, bez nekoliko standardnih igrača, dok protivnik dolazi u kompletnom sastavu. Meč sa Ganom je veliki izazova. Na prošlom Svjetskom prvenstvu su bili među osam najbojih selekcija, ispali nesrećno nakon penala... Izuzetno jak protivnik i možda najača pripremna utakmica koji igramo od početka. Povoljan rezultat je bitan, ne u ovom, već i u svakom pripremnom meču jer svaka pobjeda daje krila pred naredne mečeve. Poraz bi teško pao, ali ne razmišljamo previše o takvom ishodu. Naravno, nadam se da će stadion biti solidno popunjen jer mi bez naših navijača ne možemo. Oni su nam u dosta mečeva bili 12. igrač i nadam se da će tako biti i na utakmici sa Ganom, rekao je Poleksić.

Iskusni golman prokomentarisao je grupu i protivnike koji nas očekuju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

- Sigurno da smo mogli bolje proći na žrijebu, da smo mogli imati više sreće. Izvukli smo jaku grupu, što je po meni možda i dobro, jer se ne smijemo opuštati već moramo u svaki meč ulaziti kao da je finale. Najbolje poznajemo Rusiju, znamo da posljednjih godina igraju jako kvalitetan fudbal i da su se plasirali na nekoliko velikih takmičenja. Veliki izazov je igrati i protiv Švedse ali njihovu selekciju ne čini samo Ibrahimović, jer je u pitanju selekcija koju krasi izuzetno jak kolektiv. Sigurno da na njega treba obratiti najviše pažnje ali vjerujem i da sa njima možemo izaći na kraj. Ne smijemo potcijeniti nijednog protivnika, ni Austriju ni Moldaviju. Mi ćemo krenuti u svaku utakmicu maksimalno motivisani i oprezni od početka. Lično, jedva čekam start i utakmicu protiv Moldavije, da im vratimo za poraz koji nam je udario ne jedan, već dva šamara i supustio nas na zemlju, dodao je Poleksić.

 

Naredni trening "hrabrih sokola" zakazan je za ponedjeljak, 03. mart na glavnom terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 17.00 časova.