Lovćen je u derbiju 19. kola Telekom 1.CFL deklasirao lidera Sutjesku sa 3:0 i tako još jednom potvrdio sa sjajni rezultati u ovom prvenstvu nisu slučajnost. Tim Mojaša Radonjića ovom pobjedom stigao je do trećeg mjesta, sa samo šest bodova zaostatka za aktuelnim šampionom koji, uprkos porazu, drži vrh tabele.

Otpor Nikšićana na Obilića poljani slomljen je u finišu prvog poluvremena kada je pogodio Kosović, da bi u drugom poluvremenu Radović i Vujanović ugasili sve nade gostiju da mogu izbjeći poraz u prijestonici. Sutjesku u narednom kolu očekuje gradski derbi sa Čelikom koji je danas pred svojim navijačima podijelio bodove sa Petrovcem u remiju bez golova. Aktuelni štampion trenutno ima četiri boda prednosti u odnosu na gradskog rivala.

Drugi veliki derbi odigran je u Pljevljima gdje je Rudar slavio minimalnu pobjedu protiv Budućnosti. Jedini gol "pao" je na početku drugog poluvremena, a postigao ga je povratnik u Telekom 1.CFL Blažo Igumanović koji se u listu strijelaca upisao i u prethodnom kolu protiv Grblja.

Mladost je na svom terenu opravdala ulogu favorita protiv Mornara, iako je do pobjede u važnom meču za opstanak došla u samom finišu utakmice - prvi gol za domaće postigao je Radulović u drugom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena, da bi nepun minut kasnije mrežu Barana pogodio i Mugoša.

Mogren je bez većih problema izašao na kraj sa "fenjerašem" Dečićem. Goste je već u petom minutu načeo mladi Rudović, da bi deset minuta prije kraja prvog poluvremena Đurović sa bijele tačke nagovjestio da bodovi ostaju u Budvi. U drugom poluvremenu Mogren je iskoristio još jedan jedanaesterac (strijelac je bio Đurišić), pa je gostima slaba utjeha bio gol Pepića u finišu utakmice.

Jedinu pobjedu u gostima u ovom kolu upisao je Grbalj, koji je u Golubovcima bio bolji od Zete sa 2:0. Strijelci za goste bili su Pepić i Đalović.



Rezultati

Mogren - Dečić 3:1
A.Rudović 5', Đurović 35'(p), Đurišić 66'(p) - Pepić 89'

Mladost - Mornar 2:0
Radulović 90+2', Mugoša 90+3'

Lovćen - Sutjeska 3:0
Kosović 45', Radović 57', Vujanović 78'

Zeta - Grbalj 0:2
Pepić 28', Đalović 67'

Rudar - Budućnost 1:0
Igumanović 48'

Čelik - Petrovac 0:0