Do kraja kvalifikacija za U-21 Evropsko prvenstvo našu mladu reprezentaciju očekuju još tri gostovanja. Seriju utakmica van Crne Gore izabranici Dušana Vlaisavljevića počeće u srijedu, kada će u Dablinu tražiti važnu pobjedu u borbi za drugo mjesto u grupi.

Poziv za meč sa Republikom Irskom dobilo je 18 fudbalera, a u odnosu na prethodna okupljanja na njemu nema suspendovanog Boljevića, Batrovića, Ćukovića i Pejakovića.

- Oslonio sam se na stare snage. Jedini novi igrač je veoma mladi, ali izuzetno perspektivni, Nikola Vujnović koji već godinu i po igra za seniorski tim Radničkog iz Obrenovca. Gledao sam ga i svidjelo mi se to što je on pokazao, tako da je dobio poziv za Republiku Irsku. Kada su očekivanja u pitanju, ova selekcija je pokazala da može da igra sa svima, kao što sam i ranije govorio. Bez obzira da li se radi o domaćem ili gostujućem terenu, imamo kvalitet da se nosimo sa svakim. Čak i na mečevima koje nismo dobili igra je bila dobra, stvarali smo šanse, pa se nadam da ćemo tako nastaviti i u Dablinu. Pokušaćemo da dobijemo sve tri utakmice, jer bi nam to garantovalo plasman među četiri najbolja drugoplasirana tima. Mada mislim da bi i dvije pobjede uz jedan remi bile rezultat za poštovanje. To sigurno ne bi bilo dovoljno za plasman u baraž, ali bi zadovoljstvo bilo veliko - rekao je Vlaisavljević.

Irska je u Podgorici ostavila utisak čvrste i dobro organizovane ekipe, ali Vlaisavljević smatra da će meč u Dablinu biti mnogo drugačiji od onog što se moglo vidjeti na našem najvećem stadionu.

- Utakmica će sigurno biti drugačija, jer će teren za igru biti bolji što nama više odgovara. Što su bolji uslovi za igru, to mi bolje igramo - rekao je naš selektor i osvrnuo se na rezultate ostvarene u dosadašnjem toku kvalifikacija: - Mislim da smo napravili selekciju koja je skrenula pažnju na sebe, pogotovo poslije utakmice sa Njemačkom u Visbadenu. Dobili smo pohvale čak i od Njemačke. Iako smo izgubili 2:0, vidjelo se da selekcija ima kvalitet, da ima igru, da stvara šanse. Tako je ova selekcija i napravljena, da može da se brani i da napada ko god bio protivnik. Malo selekcija u Evropi igra ljepši fudbal.

Mlada reprezentacija Crne Gore okupiće se u nedjelju u podne u Trening kampu FSCG gdje će odraditi prvi trening. Nakon treninga putuju za Tiranu gdje ih narednog dana očekuje let za Dablin.