Utakmicama 18. kola nastavljeno je takmičenje u Telekom 1. CFL. Jesenji šampion, ekipa Sutjeske nastavak takmičenja započela je pobjedom u duelu sa Zetom. Budućnost je slavila na gostovanju Dečiću i zahvaljujući remiju Petrovca i Lovćena došla na treću poziciju na tabeli. Drugoplasirani Čelik poražen je na gostovanju Mornaru, dok je Rudar upisao ubjedljiv trijumf u Radanovićima. Duelu Mogrena i Mladosti završen je bez pobjednika.

Sutjeska je na otvaranju proljećnog dijela šampionata upisala "minimalac" u odmjeravanju snaga sa Zetom čime su još jednom potvrdili da su među glavnim kandidatima za osvajanje šampionske titule. Za osvajanje nova tri boda Nikšićanima je bio dovoljan pogodak rezerviste Vladana Karadžića u 76. minutu susreta.

Trijumf na otvaranu proljećnog dijela šampionata upisali su i fudbaleri Budućnosti koji su se, zahvaljujući nova tri boda osvojena u duelu sa Dečićem, probili na treće mjesto na tabeli Telekom 1. CFL. Izabranici Nenada Vukčevića do pobjede na tradicionalno teškom gostovanju u Tuzima došli su golovima Marka Ćetkovića u 37. minutu i Aleksandra Vujačića u 77. minutu susreta.

Drugoplasirani Čelik pretrpio je poraz na gostovanju ekipi Mornara. Pitanje pobjednika riješeno je u prvom dijelu susreta, kada su viđena sva tri pogotka. Domaćin je nakon 15. minuta igre imao dva gola prednosti - mrežu "metalurga" tresli su Bogdan Bogdanović i Marko Mehmedović. Konačan rezultat susreta postavio je Nikola Vujović u 40. minutu susreta.

Najubjedljiviju pobjedu u prvom kolu nastavka šampionata upisala je ekipa Rudara na gostovanju u Radanovićima. Izabranici Mirka Marića tri puta su tresli mrežu protivnika, što je bilo dovoljno za osvajanje nova tri boda. Trijumf tima iz Pljevalja potpisali su Bajić, Igumanović i Milić, dok je jedini pogodak za Grbalj postigao Ašćerić.

Pobjednika nije bilo u pod Malim brdom, gdje su snage odmjerili Petrovac i Lovćen, kao ni u Budvi gdje su se sastali Mogren i Mladost.

Rezultati

Sutjeska - Zeta 1:0

Dečić - Budućnost 0:2

Mornar - Čelik 2:1

Grbalj - Rudar 1:3

Petrovac - Lovćen 1:1

Mogren - Mladost 1:1