Reprezentacija Crne Gore će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj igrati u grupi G, odlučeno je na danas održanom žrijebu u Nici. Protivnici naše reprezentacije biće nosilac Rusija, Švedska, Austrija, Moldavija i Lihtenštajn. Direktan plasman na finalni turnir izboriće dvije prvoplasirane selekcije, dok će trećeplasirana, u zavisnosti od rezultata, francusku vizu izboriti direktno ili kroz baraž.

Selektor Branko Brnović bio je zadovoljan ishodom žrijeba u Nici.

- Grupa je mogla biti i teža i lakša, ali možemo biti zadovoljni protivnicima koje smo dobili. Rusija, Švedska i Austrija su mnogo dobre selekcije, ali i selekcije sa kojima se može igrati. Uspjeh u kvalifikacijama najviše zavisi od nas samih, ukoliko budemo zdravi i spremni imamo realne šanse da izborimo jedno od mjesta koje vode na Evropsko prvenstvo. To ne znači da će biti lako, jer smatram da u ovoj grupi svako svakoga može da pobjedi - rekao je Brnović nakon žrijeba za našu internet stranicu.

Više riječi o žrijebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naš selektor će reći na konferenciji za novinare koja će u srijedu u 12 časova biti održana u prostorijama FSCG. Tom prilikom Brnović će saopštiti i spisak igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu sa Ganom koja se 5. marta igra u Podgorici.

Kalednar takmičenja biće automatski generisan danas u 16 časova, a zvanično objavljen pola sata kasnije na zvaničnoj internet stranici evropske kuće fudbala uefa.com, kao i na njenim socijalnim mrežama.



Kvalifikacije za Euro 2016

Grupa A: Holandija, Češka, Turska, Letonija, Island, Kazahstan.

Grupa B: Bosna i Hercegovina, Belgija, Izrael, Vels, Kipar, Andora.

Grupa C: Španija, Ukrajina, Slovačka, Bjelorusija, Makedonija, Luksemburg.

Grupa D: Njemačka, Republika Irska, Poljska, Škotska, Gruzija, Gibraltar.

Grupa E: Engleska, Švajcarska, Slovenija, Estonija, Litvanija, San Marino.

Grupa F: Grčka, Mađarska, Rumunija, Finska, Sjeverna Irska, Farska Ostrva.

Grupa G: Rusija, Švedska, Austrija, Crna Gora, Moldavija, Lihtenštajn.

Grupa H: Italija, Hrvatska, Norveška, Bugarska, Azerbejdžan, Malta.

Grupa I: Portugal, Danska, Srbija, Jermenija, Albanija.