Komisija za bezbjednost Fudbalskog saveza Crne Gore održala je danas sastanak posvećen bezbjednosnoj situaciji na utakmicama u crnogorskim fudbalskim takmičenjima.

Sastanak, koji je organizovan na inicijativu Fudbalskog saveza Crne Gore i Uprave policije, za učesnike je imao predstavnike fudbalski klubova i navijačkih grupacija FK "Budućnost" i FK "Čelik", kao i predstavnika fudbalskog kluba Sutjeska.

Na sastanku se govorilo o bezbjednosnoj situaciji na stadionima u Crnoj Gori sa posebnim akcentom na utakmice klubova koji imaju organizovane navijačke grupe - "Varvari", "Vojvode" i "Fap mašina". Zajednička ocjena svih učesnika je da u prvom dijelu šampionata nije bilo većih problema, ali je u isto vrijeme konstatovana potreba za daljim unaprijeđenjem bezbjednosne situacije.

Uz izražavanje spremnosti na ulaganje dodatnih napora, ocijenjeno je da je preventivno djelovanje svih učesnika sastanka neophodno za poboljšanje bezbjednosne situacije na stadionima u Crnoj Gori.

Svi učesnici sastanka složni su u ocjeni da je za unaprijeđenje trenutne situacije i saradnje svih uključenih strana neophodno postojanje partnerskog odnosa, kao i veća angažovanost i intezivnija međusobna komunikacija.