Odjeljenje za razvoj i licenciranje FSCG danas je održalo sastanak sa klubovima koji su aplicirali za UEFA licencu za takmičarsku sezonu 2014/15. Tema sastanka bio je proces licenciranja za UEFA Ligu šampiona i UEFA Evropa ligu, a predstavnici klubova su upoznati sa važećim procedurama i rokovima u okviru FSCG sistema licenciranja za ova takmičenja.

Sastanku je prisustvovalo osam od deset ekipa koje su aplicirale za licencu - FK "Sutjeska", FK "Čelik", FK "Budućnost", FK "Rudar", FK "Zeta", FK "Mornar", FK "Mogren" i FK "Mladost". Pored pomenutih klubova za licencu su aplicirali i FK "Lovćen" i OFK "Petrovac".

Ovo je osma sezona licenciranja crnogorskih kluobova za takmičenja pod okriljem Evropske fudbalske asocijacije. Po Pravilniku kojim je regulisan proces licenciranja za nastup kluba u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona i UEFA Evropa ligu, klubovi moraju da ispune pet obaveznih kriterijuma (sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski) da bi im bila izdata licenca za Uefina takmičenja.