Fudbaleri Mornara ubjedljivo su savladali Zetu u meču 16. kola Telekom 1. CFL i sa nova tri boda pobjegli sa posljednjeg mjesta prvoligaškog karavana. Nakon 16. odigranih kola „fenjer“ je preuzela ekipa Mladosti koja je pred svojim navijačima poražena od Čelika. Lovćen je u goleadi na Lugovima savladao Mogren, dok je Dečić upisao sigurnu pobjedu u odmjeravanju snaga sa Grbljem. Pogodaka nije bilo u duelu Petrovca i Rudara.

Posljednji meč 16. kola Telekom 1. CFL u kojem se sastaju Sutjeska i Budućnost igra se u nedjelju sa početkom u 13.00 časova uz direktan televizijski prenos. 

Mornar je pred svojim navijačima bio ubjedljiv u duelu sa Zetom. Barane su do trijumfa za bijeg sa začelja vodili Mijušković, Arsenijević i Luka Rotković koji se dva puta upisao u strijelce. 

Dečić je sa tri lopte u mreži sa stadiona u Tuzima ispratio ekipu Grblja. Poobjedu izabranika Radima Nečasa potpisali su Kuč, Lazarević i Vujačić. 

Najviše pogodaka u mečevima 16. kola, ukupno pet, viđeno je na Lugovima u duelu Mogrena i Lovćena. Pobjedu su slavili Cetinjani, koji su tri puta tresli mrežu protivnika. Domaćin je meč završio sa deset igrača, pošto je Radišić u 54. minutu dobio drugi žuti karton. 

Čelik je upisao minimalnu pobjedu na gostovanju ekipi Mladost i došao na samo bod zaostatka u odnosu na Sutjesku koja meč 16. kola protiv ekipe Budućnosti igra u nedjelju. Jedini pogodak na Starom aerodromu postigao je Darko Zorić u 77. minutu.Poraz u duelu sa „metalurzima“ odveo je ekipu Mladosti na posljednje mjesto prvoligaškog karavana. 

Rezultati


Dečić – Grbalj 3:0
Zapisnik Izvještaj

Petrovac – Rudar 0:0
Zapisnik Izvještaj

Mornar – Zeta 4:0
Zapisnik Izvještaj

Mogren – Lovćen 2:3
Zapisnik Izvještaj

Mladost – Čelik 0:1
Zapisnik Izvještaj

Nedjelja 

Sutjeska – Budućnost 13.00h (TV prenos)