Ženska "A" selekcija Crne Gore upisala je i treći poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo - izabranice Zorana Mijovića poražene su danas u Nikšiću od selekcije Velsa sa 3:0.

Velšanke su se bolje snašle na teškom terenu Gradskog stadiona kraj Bistrice i zasluženo povele u 31. minutu efektnim golom Hane Kerjakoplis sa više od 20 metara. Uprkos konstantnoj inicijativi gošći i velikom broju šansi koje su stvorile protivnice, naše igračice su uspjevale da sačuvaju rezultatsku ravnotežu do 70. minuta kada je Turčinović u svom šesnaestercu oborila Vord, koja nije pogriješila sa bijele tačke. Ista igračica stavila je i tačku na utakmicu devet minuta kasnije, nakon "skraćenog kornera" koji je izvela Blizard.

- Zaslužena pobjeda Velsa, gošće su se predstavile kao puno iskusnija, fizički jača i igrački bolja ekipa. Mi smo pružili koliko možemo u ovom trenutku, čestitam igračicama na zalaganju, iako smo ponovo pomalo naivno primili dva gola. Drugo poluvrijeme bilo je bolje od prvog, ali presjekao nas je penal za Vels, nakon 0:2 više nismo mogli da se vratimo u igru - rekao je nakon utakmice naš selektor.

Našu selekciju za pet dana očekuje novo iskušenje u kvalifikacijama za Mundijal u Kanadi - 28. novembra Crna Gora će u Izmiru igrati protiv Turske.



Crna Gora - Vels 0:3 (0:1)

Gradski stadion, Nikšić
Gledalaca: 100

Sudija: Florens Žilimen (Francuska)

Strijelci
0:1 - Kerjakoplis 31'
0:2 - Vord 70'
0:3 - Vord 79'

Žuti kartoni
Šturanović, Vukčević, Vidić - Crna Gora
Džejms - Vels

Crna Gora: Marija Žižić, Željka Radanović, Andreja Vidić (od 46. Tatjana Đurković), Suzana Vujošević, Jelena Šturanović (od 54' Ivana Krivokapić), Ivona Turčinović, Slađana Bulatović, Jasna Đoković (od 74' Darija Đukić), Milica Vulić, Marija Vukčević, Armisa Kuč. Selektor: Zoran Mijović.

Vels: Nikola Dejvis, Loren Dajks, Helen Blizard (od 87' Ejmi Votan), Kajli Dejvis, Sofi Ajngl, Džesika Fišlok, Ejngarad Džejms (od 71' Nikola Kazins), Hejli Led, Helen Vord, Hana Kerjakoplis (od 78' Mišel Grin), Sara Viltšajer. Selektor: Džarmo Matikainen.