Crnogorska fudbalska reprezentacija odradila je večeras na stadionu „Žozi Bartel“ posljednji trening pred prijateljsku utakmicu sa selekcijom Luksemburga. „Hrabri sokoli“ su ranije danas doputovali u Luksemburg, a selekciji su nakon duela mlade reprezentacije sa Njemačkom priključeni Aleksandar Boljević i Vladimir Jovović.

Očekivanja uoči meča sa Luksemburgnom na konferenciji za novinare iznijeli su selektor Branko Brnović i kapiten na sjutrašnjem susretu Vukašin Poleksić. Selektor i kapiten ističu da će „hrabri sokoli“ pokušati da pobjedom završe 2013. godinu.

- U ovu utakmicu, kao i u sve koje smo igrali do sada, ulazimo sa cijeljm da pobijedimo. Pokušaćemo da ispravimo loš utisak koji smo ostavili na posljednjoj utakmici protiv Moldavije i da trijumfom završimo godinu. Nismo pravili posebnu analizu onoga što se dogodili protiv Moldavije, prije svega jer nam nedostaje veliki broj igrača sa tog susreta. Ima dosta novih igrača u reprezentaciji, koji siguran sam pružiti maksimum na sjutrašnjem susretu. Smatram da su spremni da odigraju dobru utakmicu. Na treninzima se vidi da imaju kvalitet, da mogu da pomognu ekipi što će, nadam se, biti dovoljno za dobar rezultat protiv Luksemburga. Ima još igrača koji zaslužuju poziv u reprezentaciju, prvije svega momaka iz mlade reprezentcije, rekao je selektor „hrabrih sokola“.

Vukašin Poleksić ističe da će „hrabri sokoli“ dati sve od sebe kako bi godinu završili pobjedom.

- Počastvovan sam što ću na sjutrašnjem susretu biti kapiten, što sam saznao neposredno pred početak konferencije za novinare. Moram istaći da je atmosfera u ekipi ovih dana bila odlična, iako nam nedostaje veliki broj igrača. Siguran sam da će igrači koji su tu dati sve od sebe i da ćemo ostvariti pobjedu. Luksemburg ima kvalitetnu reprezentaciju i nekim jakim ekipama su napravili probleme, pogotovo na svom stadionu. Neće nam biti lako, ali ćemo probati strpljivom i pametnom igrom dođemo do pobjede koja nam puno znači kako bi ispravili loš utisak koji smo ostavili na posljednjem meču. Iako je u pitanju prijateljska utakmica među igračima postoji takmičarski naboj, jer svi želimo da godinu završimo pobjedom, rekao je Poleskić.

Utakmica Luksemburg – Crna Gora igra se u nedjelju, 17. novembra 2013. godine na stadionu „Žozi Bartel“ sa početkom u 19.00 časova.