Mlada reprezentacija Crne Gore remizirala je kod kuće sa odgovarajućom selekcijom Njemačke – 1:1. Remi sa moćnim protivnikom, jednom od najboljih selekcija svijeta u ovom uzrastu, na kraju je ipak ostavio ukus gorčine u ustima naših igrača koji su po svemu prikazanom večeras zaslužili da bace na koljena favorizovanog protivnika.

Iako je Njemačka u meč ušla kao apsolutni favorit, teren je pokazao da razlika između ekipa nije ni izbliza velika kako se u prvi mah mislilo. Crna Gora je u prvom poluvremenu bila mnogo bolji tim i stvorila mnogo više prilika za gol. Da goste čeka težak posao najavio je Mugoša odličnim udarcem iz daljine, nakon čega je Gojačanin loše zahvatio volej sa 15-ak metara iskosa. Ipak, najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio je Mugoša u 37. minutu kada je nakon odličnog prodora i centaršuta Radunovića loše šutirao lijevom nogom sa ivice peterca.

Nagrada za odličnu igru stigla je u 50. minutu, nepunih pet minuta nakon što je rezervista Bitenkurt propustio šansu utakmice pred našim golom – Zorić se odlično zagradio u šesnaestercu protivnika, Da Kosta ga je naivno oborio i skrivio penal koji je u gol pretvorio Stefan Mugoša.

Tek nakon primljenog gola Njemačka je preuzela inicijativu, ali je i pored toga naša selekcija u ofanzivi izgledala odlično. Njemci su prvu pravu priliku stvorili u 72. minutu kada je Bitenkurt nakon odličnog prodora po desnom boku pogodio stativu. Njemačka je od 83. minuta stekla i prednost igrača više pošto je sudija Klensi, čini se prestrogo, pokazao crveni karton Aleksandru Boljeviću zbog starta nad Junasom na sredini igrališta.

Uslijedila je trominutna pauza nakon ukazivanja pomoći njemačkom igraču, čija je posljedica bio pad koncentracije našeg tima iz koje se rodio izjednačujući pogodak – Lejtner je izveo slobodan udarac, a visoki Hofman sa desetak metara glavom sproveo loptu u nebranjeni dio mreže našeg gola.Isti igrač je imao još jednu odličnu šansu u prvom od sedam minuta sudijske nadoknade, ali je njegov odličan pokušaj glavom naš golman Petković uz pomoć prečke sprijelio da završi u mreži.



Crna Gora - Njemačka 1:1 (0:0)

Gradski stadion, Podgorica
Gledalaca: 4.000

Sudija: Kevin Džon Klensi (Škotska)

Strijelci
1:0 – Mugoša 50’ (p)
1:1 – Hofman 87’

Žuti kartoni
Gojačanin – Crna Gora
Lejtner, Jildirim, Da Kosta, Kan, Bitenkurt, Stegen - Njemačka

Crveni karton
Boljević 83’ – Crna Gora

Crna Gora: Danijel Petković, Nemanja Gojačanin (od 65’ Aleksandar Boljević), Risto Radunović, Miloš Bakrač, Marko Vukčević, Nebojša Kosović, Stefan Mugoša, Luka Đorđević, Ermin Alić, Branislav Janković (od 74’ Andrija Kaluđerović), Darko Zorić (od 87’ Vladimir Jovović). Selektor: Dušan Vlaisavljević.

Njemačka: Mark-Andre Ter Stegen, Antonio Rudiger, Matijas Ginter, Moric Lejtner, Emre Kan, Deni Da Kosta, Filip Hofman, Amin Junes (od 87’ Junus Mali), Džonas Hofman (od 46’ Leonardo Bitenkurt), Ezkan Jildirim (od 72’ Šon Parker). Selektor: Tomas Nerenberg.