"A" selekcija Crne Gore odradila je danas posljednji trening uoči puta na prijateljsku utakmicu sa Luksemburgom. Jutarnji trening selektor Branko Brnović je iskoristio za uvježbavanje taktičkih varijanti za predstojeće gostovanje, na kojem neće moći da računa ni na povrijeđenog Branka Boškovića. Pored seniora, današnji trening odradili su i mladi reprezentativci Boris Kopitović, Deni Hočko, Dušan Lagator i Veljko Batrović.

Uprkos novim problemima sa povredama važnih igrača, naši reprezentativci sa optimizmom dočekuju duel sa selekcijom najmanje zemlje Beneluksa. Želja svih je da se pobjedom stavi tačka na ovu kalendarsku godinu i uspješno otpočnu pripreme za novi kvalifikacioni ciklus.

- U fudbalu nema lakih utakmica, danas svi igraju fudbal, ali mi moramo da moramo da slavimo u posljednjem meču u ovoj godini. Moramo popraviti utisak iz utakmice sa Moldavijom, kada smo pred našim navijačima primili pet golova. Ne osjećamo pritisak, iako nam nedostaje nekoliko igrača. Lijepo bi bilo da pobijedimo da zaključimo godinu sa tri boda, da vratimo samopouzdanje. Vjerujem da će priliku dobiti igrači koji su manje igrali u ovim kvalifikacijama, da pokažu koliko se na njih može računati - smatra naš vezista Krkotić.

Slično razmišlja i povratnik u "A" selekciju Marko Ćetković, koji je posljednju utakmicu u crvenom dresu odigrao u maju prošle godine protiv Belgije.

- Nemamo previše informacija o Luksemburgu, ali bi poslije nekoliko loših rezultata bilo dobro da godinu završimo na pravi način - pobjedom. Dugo nisam bio član "A" tima, gotovo godinu i po dana, ali sam dobrim igrama u dresu Budućnosti ponovo zaslužio poziv selektora. Nadam se da ću opravdati njegovo povjerenje. Ukoliko dobijem šansu, siguran sam da ću je iskoristiti - rekao je Ćetković.

"Sokoli" će sjutra u 10 časova poletjeti za Luksemburg specijalnim čarter letom Montenegro erlajnsa. Trening na stadionu "Žozi Bartel" zakazan je za 18.30 časova. Utakmica Luksemburg - Crna Gora igra se u nedjelju u 19 časova.