Selektor i kapiten mlade reprezentacije Crne Gore Dušan Vlaisavljević i Ermin Alić, iznijeli su na danas održanoj konferenciji za novinare očekivanja pred kvalifkacioni duel za odlazan na U21 Evropsko prvenstvo protiv selekcije Njemačke.

Selektor Vlasiavljević ističe da bi bio zadovoljan kada njegovi izabranici ponovili igru iz prvog meča protiv "pancera".

- Želim da sjutra odigramo kao u Visbadenu, bez obzira na konačan rezultat. Zadovoljan sam kako je ekipa tamo igrala, tokom cijelog meča, kako smo stvarali šanse. Primijetio sam da su i igrači zadovoljni kako su odigrali tu utakmicu, ali sam im rekao da svaku narednu moraju odigrati dobro, jer kako odigraš posljednju utakmicu, tako publika gleda na tebe. Gledao sam utkmicu Njemaca protiv Farskih Ostrva meč koji su dobili 3:2. Mi smo stvorili mnogo više šansi od Farana, a sa druge strane Njemci su protiv njih nevjerovatno mnogo šansi promašili. Radi se o mnogo, mnogo dobroj selekciji. Nikada niesam rekao da su najbolji u Evropi, ali sa Špancima su na vrhu u tom uzrastu. Mi smo zadovoljni neriješenim ishodom znajući njihovu snagu. Bod bi nam puno značio, ali se sigurno nećemo zatvoriti jer ova ekipa igra uvijek ofanzivno, rekao je selektor "mladih sokola".

Vlaisavljević je dodao da najveća opasnost našoj selekciji prijeti nakon prekida.  

- Njemci su najopasniji iz prekida, to su pokazali u prvom susretu. Sa druge strane, kada pogledate naš sastav, ova generacija je po visini niža od ostalih i tu smo u deficitu u odnosu ne samo u odnosu na Njemce, već i u odnosu na druge protivnikeMeđutim, to je i normalno, jer je ovo najmlađa selekcija u Evropi. Oni još uvijek rastu, ali imaju kvalitet, i moja je obaveza da ih forsiram, kako bi za dvije, tri godine, konkurisali za A tim. Radili smo na prekidima i mislim da će biti mnogo bolje nego tamo. Naše prednosti su domaći teren, publika a i mislim da imamo veći motiv. Ova ekipa zaista igra dobro, dosta držimo loptu i to je nešto što nas krasi. Sastav se neće puno mijenjati. Umjesto Stijepovića sigurno će početi Radunović, a umjesto Bakića najbliži da počne meč je Zorić, rekao je Vlaisavljević.

Kapiten našeg tima Ermin Alić ističe da "mlade sokole" očekuje još teška utakmica protiv izuzetnog protivnika.

- Odgledali smo snimak iz Visbadena i uočili smo koje smo greške pravili. Mislim da ćemo sjutra dosta lakše zaustaviti njihove napade. Biće mnogo teško jer oni igraju u jednoj od najačih liga na svijetu. Ali imamo mi dosta kvalitetnu reprezantaciju. Trenutno nam je samo Njemačka u mislima, o Ircima ćemo razgovarati nakon sjutrašnjeg duela, rekao je kapiten naše mlade reprezentacije.

Utakmica Crna Gora - Njemačka igra se u petak, 15. novembra 2013. godine na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 17.00 časova. Ulaz je slobodan.