Pobjede u prvim mečevima četvrtfinala Kupa Crne Gore na domaćem terenu ostvarili su Petrovac i Lovćen, dok je Grbalj slavio na gostovanju Mogrenu. Duel Mladosti i Čelika odigran na Starom aerodromu završen je bez pobjednika.

Duel na Lugovima obilježilo je pet pogodaka, od kojih su tri postigli fudbaleri Grblja. Izabranici Aleksandra Nedovića do pobjede su došli zahvaljujući dvostrukom strijelcu Petru Vukčeviću i Ivanu Deliću, koji je mrežu Budvana zatresao udarcem sa bijele tačke. Domaći su dva puta uspjeli da zatresu mrežu tima iz Radanovića i to preko Darka Markovića i Gorana Vujovića, koji je poput Delića, iskoristio najstrožiju kaznu.

Petrovac je pred svojim navijačima napravio veliki korak ka plasmanu u polufinale najmasovnijeg takmičenja. Sa dva gola u mrežu četa Milorada Malovrazića ispratila je sa stadiona pod Malim brdom ekipu Dečića - strijelci za Petrovčane bili su Ivan Pejaković i Marko Marković.

Mladost je u sudijskoj nadoknadi vremena uspjela da izbjegne poraz u prvom duelu sa Čelikom. Nikšićani su došlli do prednosti preko kapitena Darka Zorića u 70. minutu susreta, da bi u trećem minutu sudijske nadoknade vremena Ivan Knežević donio izjednačenje svom timu.

Minimalnu pobjedu u prvom meču ostvario je Lovćen koji je pogotkom Alena Halilovića u 83. minutu savladao ekipu Zete.

Revanš mečevi četvrtfinala Kupa Crne Gore igaju se 27. novembra 2013. godine sa početkom u 13.00 časova.

Rezultati
Mladost - Čelik 1:1
Zapisnik
| Izvještaj

Mogren - Grbalj 2:3
Zapisnik
| Izvještaj

Petrovac - Dečić 2:0
Zapisnik
| Izvještaj

Lovćen - Zeta 1:0
Zapisnik
| Izvještaj