Fudbaleri Budućnosti savladali su Mogren rezultatom 2:0 u derbi meču 13. kola Telekom 1. CFL. Lider šampionata Čelik osvojio je bod na gostovanju Zeti, dok je drugoplasirani Petrovac poražen na gostovanju ekipi Sutjeske. Lovćen i Dečić su podijelili bodove, baš kao i Grbalj i Mornar. Posljednji meč 13. kola u kojem se sastaju Rudar i Mladost igra se u nedjelju sa početkom u 13.30 časova.

Budućnost je slavila zasluženu pobjedu u derbiju kola sa Mogrenom. Izabranici Nenada Vukčevića bili su bolji i konkretniji od rivala, što je rezultiralo sa dva pogotka. „Plavo-bijeli“ su do prednosti došli golom Burzanovića, da bi konačan rezulta u finišu susreta postavio Andrija Vukčević lijepim volej udarcem nakon centaršuta Ilinčića.

Sutjeska je pred svojim navijačima savladala Petrovac i sa nova tri boda preuzela drugo mjesto na table od današnjeg rivala. Nikšićani su do pobjede došli golovima Stefanovića i Stevovića.

Čelik je osvojio samo bod na gostovanju Zeti. Bod aktuelnom lideru šampionata donio je Igor Ivanović, koji je u 33. minutu anulirao prednost do koje je domaćin došao preko Aleksandra Boljevića.

Lovćen i Dečić su na Cetinju postigli po jedan pogodak, dok su u duelu Grblja i Mornara mreže mirovale svih 90. minuta.

Rezultati
Lovćen – Dečić 1:1
Zapisnik
| Izvještaj

Zeta – Čelik 1:1
Zapisnik
| Izvještaj

Budućnost – Mogren 2:0
Zapisnik
| Izvještaj

Grbalj – Mornar 0:0
Zapisnik
| Izvještaj

Sutjeska – Petrovac 2:0
Zapisnik
| Izvještaj

Nedjelja
Rudar – Mladost 13.30h