MOGREN SAVLADAO GRBALJ, SUTJESKA OSVOJILA BOD POD GORICOM


Pobjeda Mogrena u duelu sa Grbljem, kao i remi u odmjeravanju snaga Budućnosti i Sutjeseke, obilježili su 26. kolo T-Com Prve lige Crne Gore. Budvani su ponovo sami na vrhu tabele, sa dva boda više od Budućnosti.

Budvani su do nova tri boda došli u finišu meča igranog na Lugovima. Tri boda za nastavak šampionske trke, Mogrenu je obezbijedio Vladimir Gluščević u 82. minutu susreta.

Fudbaleri Budućnosti nisu uspjeli na pravi način da odgovore izazovu koji je bio pred njima nakon pobjede Mogrena u popodnevnom derbiju. Plavo-bijeli su osvojili samo bod u duelu sa raspoloženom Sutjeskom.

Nikšićani su na odmor otišli sa golom prednosti. U gužvi pred golom Radulovića, najbolje se snašao Međedović, koji je sa desetak metara pogodio metu. Budućnost je odgovorila tek sredinom nastavka, preko Ivana Vukovića. Napadač domaćih savladao je Giljena udarcem sa bijele tačke.

Fudbaleri Dečića upisali su veoma važna tri boda u borbi za osptanka. Tuzani su u 26. kolu, na sovm terenu, savladali ekupu Koma  iako su gosti prvi došli do prednosti pogotkom Krstovića u devetom minutu. Uslijedio je brz odgovor domaćina, pa su do odlaska na odmor mrežu gostiju pogodili Rogošić i Edin Lekić za konačnih 2:1.

Zeta je slavila pobjedu na gostovanju u Bijelom Polju. Domaćin je došao do prednosti golom Čindraka, da bi do kraja susreta gosti preokrenuli golovima Ivanovića i Koraća.

Petrovac je pod Malim brdom savladao Rudar rezultatom 2:0, dok je Jezero upisalo minimalnu pobjedu u duelu sa Lovćenom.

Rezultati:

Mogren - Grbalj 1:0
1:0 - Gluščević 82

Jedinstvo - Zeta 1:2
1:0 - Čindrak 32
1:1 - Ivanović 39
1:2 - Korać 59


Dečić - Kom 2:1
0:1 - Krstović 9
1:1 - Rogošić 18
2:1 - Edin Lekić 27


Jezero - Lovćen 1:0
1:0 - Koljenović 17

Petrovac - Rudar 2:0
1:0 - Lakić 40
2:0 - Dragićević 77


Budućnost - Sutjeska 1:1
0:1 - Međedović 38
1:1 - Ivan Vuković p. 70