Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je u nedjelju pripreme za prve kvalifikacione mečeve za odlazak na Svjetsko prvenstvo za žene koje se održava 2015. godine u Kanadi.

Naša selekcija će krajem mjeseca na debiju u kvalifkacijama odmjeriti snage sa Bjelorusijom u Minsku, dok će posljednjeg dana oktobra u Nikšiću za protivnika imati najbolju selekciju Ukrajine.

Selektor Zoran Mijović smatra da je naša selekcija samim plasmanom u grupnu fazu kvalifikacija  napravila veliki uspjeh.

- Samim plasmanom u grupnu fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo napravili smo veliki uspjeh. To nam je omogućilo da u dvogodišnjem periodu dobijemo deset jakih utakmica, prvotiv veoma kvalitetnih protivnika. Te utakmice će poslužiti kao dobra promocija ženskog fudbala u Crnoj Gori, ali i kao potvrda dobrog rada koji smo uložili posljednjih godina u razvoj ženskog fudbala, rekao je Mijović.

Selektor "crvenih dama" ističe da je glavni cilj ovog kvalifikacionog izgradnja stabilnog tima.

- Pored promocije ženskog fudbala, što je glavni cilj ovog ciklusa, pioritet nam je da izgradimo tim koji će u narednih tri do pet godina stabilno funkcionisati. Imamo sreću da naše mlađe igračice mogu puno da nauče od starijih igračica, poput Marije Vukčević i tako napreduju individualno i timski. Mi debitujemo u ovom formatu takmičenja pa igračicama, ali i stručnom štabu, predstoji upoznavanje sa borboom za bodove na ovom nivou. S obzirom na bazu, broj klubova i tradiciju protivnika, naša želja je da u ovom ciklusu odigramo najbolje što možemo, da postignemo što više golova i osvojimo što više bodova, rekao je selektor Mijović.

Mijović je za utakmice sa Bjelorusijom i Ukrajinom pozvao 23. igračice koje će se za mečeve pripremati na Trening kampu FSCG.

Na spisku se nalaze golmani: Marija Žižiž (Ekonomist), Ivana Čađenović (Vlaznija, Albanija), Iva Milačić (Cveteks); odbrana: Jovana Mrkić, Irena Bjelica, Andreja Vidić, Tatjana Đurković, Maja Mićunović, Ivana Ivaštanin (Ekonomist), Suzana Vujošević (Vlaznija, Albanija), Željka Radanović (Spartak, Srbija); vezni red: Jelena Šturanović, Jasna Đoković, Milica Vulić, Darija Đukić (Ekonomist), Ivona Turčinović (Salandra, Italija); napad: Ivana Krivokapić, Slađana Bulatović, Tamara Bojat, Armisa Kuč (Ekonomist), Marija Vukčević (Res Roma, Italija), Sava Kočanović (Cveteks).