San o plasmanu na Svjetsko prvenstvo je završen, ali najbolji crnogorski fudbaleri sebi neće dozvoliti opuštanje. Želja "hrabrih sokola" je da u posljednjem meču sa Moldavijom upišu pobjedu i tako na najbolji način zaokruže fantastičnu kvalifikacionu kampanju koja je do samog kraja mirisala na "hepi end". Meč sa neugodnim protivnikom biće dobra prilika da se naš tim na pravi način zahvali našim sjajnim navijačima na velikoj podršci koju su im pružili tokom kvalifikacija, kako na domaćim utakmicama, tako i na gostovanjima.

- Pritiska nema. Izgubljene su sve šanse za plasman na Mundijal i to je sada prošlost. Potrebno je da se vratimo u pobjednički ritam i zaboravimo duel sa Engleskom i naporan put kući. Momci su svjesni da nam je ova utakmica jako bitna i da moramo pobijediti Moldaviju. Maksimalno motivisano ćemo prići meču, kao da nam je bitna za plasman u Brazil. Nadam se da će biti dosta publike, da im se odužimo za fantastično navijanje koje smo imali tokom ovih kvalifiakcija - poručio je naš selektor na konferenciji za novinare.

Bez obzira što Moldavija nema šta da izgubi na našem najvećem stadionu, selektor Brnović očekuje da će u utakmicu ući oprezno i da je zbog toga važno na vrijeme postići prvi pogodak. Po starom običaju, na posljednjoj konferenciji je saopštio i startnu postavu za sjutrašnju utakmicu - na golu će početi Poleksić, u odbrani će igrati Pavićević, Savić, Jovanović i Božović, u veznom redu Drinčić, Zverotić, Bećiraj i Bošković, a u napadu Jovetić i Damjanović.

- Gosti dolaze totalno rasterećeni, a znate da smo i tamo imali problema sa njima. I Poljaci i Ukrajinci su imali problema sa njima, samo su ih Englezi lako dobili. Naši igrači su dosta umorni, a Moldavci će igrati zatvoreno. Zato je bitno da brzo damo gol - rekao je Brnović, kojeg su novinari zamolili da prokomentarše činjenicu da bi sa istim brojem bodova "hrabri sokoli" u nekoj drugoj grupi vjerovatno izborili makar baraž za SP: - Ova grupa je stvarno bila mnogo teška, a mi smo do samog kraja bili u igri za jedno od prva dva mjesta. To što su druge grupe lakše i što će neki timovi imati manje bodova od nas, to je već druga priča... Da smo mi bili u tim grupama, bilo bi sve drugačije. Ali, upali smo u najtežu grupu. Žao mi je momaka jer su pružili maksimum, borili su se u svakom meču do kraja. Žao mi je tog jednog poluvremena koje nas je koštalo svega.

Iako utakmica nema rezultatski značaj, naši igrači osjećaju potrebu da se u dobrom svjetlu završe ovaj kvalifikacioni ciklus. To je potvrdio i Savo Pavićević, koji je priznao da osjeća pritisak uoči sjutrašnje utakmice.

- Ja lično, osjećam neki mali pritisak. Posljednja je utakmica u kvalifikacijama, moramo da se odužimo navijačima na velikoj podršci. Volio bih da sve završimo pobjedom, to bi nam svima puno značilo. Neće biti nimalo lako, oni dolaze rasterećeni a mi želimo da pobijedimo, kao da nam od tog meča zavisi odlazak na Svjetsko prvenstvo - ističe Pavićević.

Iako "hrabri sokoli" nisu izborili plasman na Svjetsko prvenstvo, Pavićević smatra da se ostvareni rezultati mogu smatrati uspješnima.

- Po mom mišljenju, ove i prethodne kvalifikacije su za nas bile veoma uspješne. Igrali smo baraž, a sada smo se borili za Mundijal do posljednjeg kola. Lično, za mene je to ogromna stvar i fenomenalan uspjeh. Dosta puta smo pokazali da ova reprezentacija ima kvalitet i da zaslužuju da se nađe na nekom velikom takmičenju. Ali, zaista su nam se dešavale čudne situacije sa povredama. Nijednom, kada je to bilo najvažnije, nismo mogli da odigramo utakmicu u najboljem sastavu. Nije lako ni selektoru, ni nama, teško je mnogo očekivati kada jedan tim ne igra stalno zajedno. Kao po pravilu, sve krene kako treba a onda u finišu počnu povrede, kartoni... Ali, to je sve sastavni dio fudbala i sa ovom pobjedom bitno je da zaokružimo kvalifikacije na pravi način - rekao je Pavićević.

Utakmica Crna Gora - Moldavija igra se u utorak na Gradskom stadionu pod Goricom sa početkom u 21 čas. Preostali kontigent ulaznica u prodaji će biti sjutra od 10 časova. Fudbalski savez Crne Gore moli gledaoce da na utakmicu ne nose kišobrane jer unos istih neće biti dozvoljen, već da se u slučaju kiše opskrbe ceradama ili kišnim jaknama.