Kadetska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno bez golova sa selekcijom Bosne i Hercegovine u posljednjem meču kvalifikacionog turnira za odlazak na U17 Evropsko prvenstvo. 

Našim kadetima bila je potrebna pobjeda od dva gola razlike u duelu sa domaćinom, ali i poraz Hrvatske od Portugala, kako bi izborili plasman u elitnu rundu kvalifikacija. Rezultat drugog meča je bio povoljan po „sokoliće“ – Portugalci su upisali minimalnu pobjedu, ali izabranici Borisa Ljutice nisu mogli do pobjede u duelu sa Bosancima. 

Naši kadeti nisu u današnjem meču bili na nivou prethodna dva susreta, pa nije bilo ni većih prilika pred golom protivnika. 

Selektor Ljutica ističe da je fizički momenat bio od presudnog značaja u današnjem susretu.

- Danas smo odigrali tvrdu i borbenu utakmicu sa domaćinom trunira, gdje je došao do izražaja fizički momenat, koji kod nas nije bio na zadovoljavajućem nivou kao u prethodna dva meča. Nismo bili mirni sa loptom, sporo smo rješavali izgledne situacije a stvorene prilike nismo iskoristili. Kadetska reprezentacija nikada nije bila bliže plasmanu u elitnu rundu jer nam je za prolaz trebao jedan pogodak. Promašene najizglednije šanse i nesrećno primljen gol u nadoknadi protiv Hrvatske, dosuđen jako sumnjiv penal u zadnjim minutima meča sa Portugalom koštali su nas većeg broja bodova i plasmana u elitnu rundu. U grupu pet koja je od svih kvalifikacionih grupa bila možda i najjača ostavili smo jako dobar utisak i dostojno reprezentovali crnogorski fudbal a generacija '97 dokazala je i indivivdualno i kolektivno da je lijepa budućnost pred njima, rekao je selektor Ljutica. 

Prvo mjesto na turniru osvojila je selekcija Portugala koja je ostvarila maksimalan učinak, dok je drugo mjesto i plasman u elitnu rundu izborila i selekcija Bosne i Hercegovine. Hrvatska je turnir završila na trećem mjestu sa tri osvojena boda, dok je naša selekcija osvojila jedan bod i četvrto mjesto. 

Bosna i Hercegovina – Crna Gora 0:0

Sarajevo – SRC Slavija.

Sudija: Aleksandr Alijev (Kazakstan)

Žuti kartoni
Arman Čorović – Bosna i Hercegovina
Nikola Popović, Stefan Vukčević – Crna Gora

Bosna i Hercegovina: Emir Čutahija, Darko Todorović, Arman Čorović, Amir Hadžiahmetović, Kemal Osmanković, Adnan Osmanović (Vladimir Kremenović), Amer Gojak, Sanjin Lelić, Dario Šarić, Luka Dursum (Ismail Duraković), Vedad Gljiva (Zinedin Mustendagić).

Crna Gora: Matija Šarkić, Stefan Knežević, Miomir Đuričković, Božidar Đukić, Balša Boričić (Zoran Petrović), Marko Burzanović (Danilo Marković), Nikola Vujnović, Nikola Popović, Bojan Magud, Stefan Vukčević, Oliver Šarkić (Driton Camaj).