Nakon slobodnog dana, koji je stigao poslije dugog i iscrpljućeg povratka iz Engleske, najbolji crnogorski fudbaleri su nastavili pripreme za utakmicu sa Moldavijom, posljednju u ovom kvalifikacionom ciklusu. Iako su izgubili šanse da se dokopaju nekog od prva dva mjesta, naši reprezentativci su odlučni da u posljednjem meču upišu novu pobjedu i tako se na najbolji mogući način zahvale svojoj publici na velikoj podršci koju su imali tokom borbe za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Na današnjem treningu nije bilo Vladimira Volkova, koji zbog suspenzije neće moći da pomogne saigračima u utorak, ali se zato ekipi priljučio napadač Mladosti i mlade reprezentacije Crne Gore Stefan Mugoša. Igrači koji su igrali na Vembliju trenirali su slabijim intenzitetom, kako bi na vrijeme bili opravljeni za novu utakmicu.

Naš golman Vukašin Poleksić se na brifingu za predstavnike medija ostvrnuo na poraz u Londonu.

- Svima nam je bilo jako teško nakon poraza. Nijesmo spavali cijelu noć, što zbog teškog i napornog puta, što zbog poraza. Pomirili smo se brzo sa porazom, oni su ipak bolja selekcija i zasluženo su slavili. Juče smo imali skoro cio dan slobodan, imali smo masaže, još malo psihički da odmorimo i bićemo spremni za Moldaviju. Motiva neće faliti, iz više razloga - moramo uzeti tri boda, da imamo ukupno 18, kako bi bili što bolji na rang listi, a želimo i da se, na neki način, odužimo navijačima. Što se tiče meča, obje ekipe su rasterećene. Nama motiva neće faliti, mislim da smo bolji i da ćemo pobijediti. Nadam se da će biti pun stadion, da će navijači doći da nas pozdrave. Moramo da im se odužimo, jer su nas pratili tokom cijelih kvalifikacija na pravi način. Bili su uz nas i kada smo imali dobre i loše rezultate, kada je bilo sjajno i kada nam je bilo teško. Nadam se da ćemo svi zajedno slaviti u utorak - rekao je Poleksić.

Slično razmišlja i Ivan Kecojević, koji vjeruje smatra da je pobjeda protiv Moldavije neophodna da se na pravi način zaokruži ovaj kvalifikacioni ciklus.

- Nakon bolnog poraza u Londonu, pobjeda protiv Moldavije nam je itekako potrebna, da se malo dignemo i na pravi način završimo kvalifikacije koje smo, po meni, odigrali dobro. Mislim da smo se protiv Engleza pokazali u dobrom svijetlu i da je rezultat bio previsok, nerealan. Nije bila tolika razlika između nas i njih, ali sve golove smo primili nakon naših grešaka i to više ne smije da se ponavlja. Što se tiče narednih kvalifikacija za EP, mislim da možemo da se kvalifikujemo na završni turnir, jer je sistem mnogo lakši i imamo odličnu atmosferu u ekipi, tako da vjerujem da već u sljedećim možemo do još boljeg rezultata - smatra Kecojević.

Selektor Branko Brnović i kapiten Stevan Jovetić odgovaraće na pitanja novinara sjutra na pres konferenciji zakazanoj za 12 časova u pres sali Gradskog stadiona. Sokoli će nakon toga u 17.45 časova odraditi posljednji trening u ovim kvalifikacijama, dok će 15 minuta kasnije na Gradskom stadionu početi trening Moldavije. Utakmica Crna Gora - Moldavija igra se u utorak na Gradskom stadionu pod Goricom sa početkom u 21 čas.