Crnogorska fudbalska reprezentacija odradila je večeras u na Vembliju posljednji trening pred utakmicu sa Engleskom u dobroj atmosferi. Uprkos velikim problemima sa povredama ključnih igrača, naš selektor Branko Brnović na konferenciji za novinare nije pravio alibi za slučaj neuspjeha, već je istakao da vjeruje kako njegovi izabranici još jednom mogu obradovati svoj narod.

Brnović je istakao kako je siguran da će igrači koji sjutra istrče na savršeni travnjak londonske fudbalske katedrale dati sve što mogu da se san o Mundijalu nastavi.

- Svi su svjesni važnosti meča, nije samo važan za nas već za cijelu Crnu Goru. Ovo nije sad ili nikad. Ovi igrači imaju perspektivu, u ovim kvalifikacijama su već napravili dosta i već sljedeće godine imaćemo veliku šansu da se plasiramo na Euro. Ali, vjerujem da već sada možemo izboriti plasma na veliko takmčenje. Nema Crnogorca koji ne bi bio najsretniji na svijetu da Crna Gora ode na prvenstvo svijeta. Sa druge strane, čini se da engleski mediji brinu samo o finansijama. Mi imamo srce i to će ovi momci, ubijeđen sam, pokazati na terenu - rekao je naš selektor na konferenciji za novinare.

Naš selektor je bio zatečen brojem pitanja o povredama Ešlija Kola i Tea Volkota, o lošoj formi Džoa Harta, ali i neinformisanosti engleskih medija koji su od njega tražili da im potvrdi da Mirko Vučinić neće igrati sjutra na "Vembliju", nesvjesni činjenice da naš kapiten nije ni stigao na pripreme za završne mečeve u kvalifikacijama.

- Žao mi je što Hodžson ima problema, ali sam siguran da će se snaći već nekako. Engleska može da sastavi tri reprezentacije koje bi se borile za Svjetsko prvenstvo u bilo kojoj grupi i zaista ne želim da komentarišem njihove probleme. Siguran sam da će moji igrači, oni koji izađu na teren, a i oni koji budu na klupi, biće maksimalno motivisani. Hendikep je što nam nedostaje sedam, osam, ne znam već koliko igrača, ali u potpunosti vjerujem u ove momke i siguran sam da će dati sve od sebe na terenu. A šta će biti protiv velike Engleske, vidjećemo - rekao je Brnović-

Ono što hrabri našeg selektora je povratak Stevana Jovetića – naš kapiten se dobro osjeća, trenirao je i biće spreman za meč.

- Spreman sam, odradio sam sinoć trening sa ekipom, bilo je sve u redu i nadam se da ću biti sreman za meč sa Engleskom. Što se tiče tog duela, oslabljeni smo dosta, ali šta da se radi. Moramo izaći i dati sve od sebe. Igrali smo dosta puta bez najboljih igrača i bilježili smo dobre rezultate. Dobro ih poznajemo, to je skup vrhunskih igrača i neće biti lako, ali iskreno, vjerujem u dobar rezultat - rekao je Jovetić na konferenciji za novinare uoči treninga.

Jovetić se nije složio sa konstatacijom engleskih medija da je Engleska u dosadašnjim duelima možda potcijenila Crnu Goru.

- Moguće da su nas potcijenili u prvoj utakmici, ali sigurno nije slučajnost što smo odigrali tri puta neriješeno sa njima. Pokazali smo kvalitet i timski duh... U Podgorici smo mogli i da ih dobijemo, drugo poluvrijeme smo odigrali odlično - rekao je Jovetić, koji je upitan koliko bi za našu zemlju značio plasman na Mundijal: To je san svih nas. Daćemo sve od sebe, imamo iskustvo više... Oni su veliki broj puta igrali na velikim takmičenjima, mi nijesmo i što se toga tiče imamo veću želju za pobjedom. Meni je najljepše kada igram za svoju zemlju i volio bih da postignem gol.

Utakmica Engleska - Crna Gora igra se u utorak od 20 časova po lokalnom, odnosno od 21 časa po centralnoevropskom vremenu.