Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom meču kvalifikacionog turnira za odlazak na U17 Evropsko prvenstvo od selekcije Portugala rezultatom 2:1.

„Sokolići“ su bili blizu osvajanja boda, ali su Portugalci u samom finišu, drugim pogotkom sa bijele tačke došli do sva tri boda i plasmana u elitnu rundu kvalifikacija. U drugom meču grupe, selekcija Bosne i Hercegovine savladala je Hrvatsku rezultatom 2:0.

Naša kadetska selekcija pružila je dobru igru protiv najjače selekcije na tunriru, u većem dijelu bila ravnopravan rival, ali to nije bilo dovoljno da se upiše povoljan rezultat.

Portugalci su došli do prednosti u 50. minutu kada je Pedro Rodrigez iskoristio najstrožiju kaznu koju je danski arbitar dosudio nakon starta Đukića ispred gola naše selekcije.

Šest minuta kasnije „sokolići“ su odgovorili preko Nikole Vujnovića – naš napadač odlično je reagovao na dodavanje Balše Boričića i zatresao mrežu rivala.

Tri minuta prije kraja susreta, sudija Kristoferson još jednom je pokazao na bijelu tačku nakon duela Petrovića i Gonkala Rodrigeza u kaznenom prostoru naše selekcije. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Pedro Delgado.

Nakon meča selektor Ljutica pohvalio je svoje izabranike i istakao da su sudijske odluke odlučile pobjednika današnjeg susreta. 

- Utakmicu protiv petostrukog šampiona Evrope u ovom uzrastu odigrali smo veoma dobro. Potpuno smo bili ravnopravan protivnik, a u većem dijelu meča bili bolji i konkretniji. Sudijske odluke, dva dosuđena jedanaesterca za Portugal ne želim da komentarišem, ali su te odluke definitivno odlučile današnji susret. Prvi jedanaesterac je odbranio Šarkić, ali su Portugalci uspjeli iz drugog pokušaja da postignu pogodak. Drugi jedanaesterac dosuđen je samo tri minuta prije kraja susreta... Pristup i prikazana igra bili su na visokom nivou i želim još jednom da čestitam momcima koji su dali svoj maksimum na današnjem susretu. Primarni cilj uoči kvalfikacionof turniru bio je da do posljednjeg kola ostanemo u igri za plasman u elitnu  rundu, što smo uspjeli u ovakvom raspletu, Osvježićemo ekipu i maksimalno je pripremiti za duel sa Bosnom i Hercegovinom koji se igra u nedjelju, rekao je Ljutica. 

Crna Gora – Portugal 1:2

Sarajevo – SRC Slavija.

Sudija: Mads Kristofer Kristofersen (Danska)

Strijelci
0:1 – Pedro Rodrigez (p) 50'
1:1 – Nikola Vujnović 56'
1:2 – Pedro Delgado (p) 77'

Žuti kartoni
Đukić, Popović, Balša Boričić – Crna Gora
Idrisa Sambu – Portugal

Crna Gora: Matija Šarkić, Stefan Knežević, Božidar Đukić, Nikola Popović, Miomir Đuričković, Bojan Magud, Stefan Vukčević, Mihailo Perović (Marko Burzanović), Nikola Vujnović, Balša Boričić (Driton Camaj), Oliver Šarkić (Zoran Petrović).

Portugal: Pedro Silva, Diogo Izata, Ruben Dias, Pedro Rodrigez, Francisko Fereira, Gonkalo Rodrigez, Juri Ribeiro (Pedro Empis), Renato Sančez (Pedro Delgado), Diogo Gonkalveš, Idrisa Sambu, Luis Mata (Buta).