Fudbalska reprezentacija Crne Gore odradila je posljednji trening pred odlazak na meč kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Engleske.

Izabranici Branka Brnovića končano su trenirali u kompletnom sastavu, pošto se neposredno prije treninga reprezentativnim drugovima priključio i Milan Jovanović.

Odbrambeni igrač našeg tima Stefan Savić ističe da „sokoli“ vjeruju u uspjeh na Vembliju.

- Biće teško, ali pokušaćemo da izborimo povoljan rezultat.Da ne vjerujemo u uspjeh, ne bi se bavili ovim sportom, tako da na Vembli idemo rasterećeni ,jer smo do sada napravili dosta i pred nama je još jedna velika šansa koju bi mogli da iskoristimo. Svaka utakmica je priča za sebe, a ova će biti poptuno drugačija jer sami odlučujemo o svojoj sudbini. Biće posebno teško zbog neigranja naših ključnih igrača, ali oni koji su tu imaju neophodan kvalitet, rekao je Savić.

Pouzdani defanzivac smatra da je imperativ pobjede na strani Engleza.

- Englezi imaju odličan tim, naročito napadače, ali ni mi nijesmo ekipa za potcjenjivanje. Znamo njihove kvalitete, znaju i oni naše, igrali smo tri puta, tako da nema šta da se krije. Sigurno je da ih nećemo napasti od prvog minuta, dok će oni imati imperativa da što prije postignu gol, dodao je defanzivac naše selekcije.

Vezista naše selekcije Vladimir Volkov smatra da nakon prethonda tri duela Englezi imaju puno respekta prema našem nacionalnom timu.

- Engleska nas nije pobijedila na prethodne tri utakmice, a u posljednjoj su izvukli remi,tako da nas sigurno veoma respektuju. Velika je stvar što o sudbini u kvalifikacijama odlučujemo u pretposljednjem kolu na kuultnom stadionu.Mala, ali ponosna Crna Gora, sa velikom fudbalskom tradicijom , odlazi na Vembli rasterećena, jer nema šta da izgubi a može mnogo toga da dobije. Svjesni smo da nakon utakmice možemo ući u istoriju.Imamo pravo da vjerujemo u pobjedu, kazao je ljevonogi vezista.

Volkov je dodao da će koncentracija tokom cijelog susreta biti od ključnog značaja za ostvarenje zacrtanog cilja.

- Treba da radimo ono što najbolje znamo. Moramo ostati koncentrisani 90 minuta. Uz odličan pristup, za poduhvat će nam biti potrebno i malo sreće.Utakmica sa Ukrajinom je iza nas, ne bih se vraćao na to. Imao sam preveliku želju, bio sam agresivan više nego što treba, zbog značaja utakmice i nadam se da se tako nešto neće više ponoviti, zaključio je Volkov.

Polazak za Englesku planiran je za četvrtak, 10. oktobar 2013. godine čarter letom Montenegro airlines. Istog dana naša selekcija će odraditi zvanični trening na stadionu Vembli, na kojem će u petak od 21.00 odmjeriti snage sa selekcijom „gordog Albiona“.