Bez obzira na brojne probleme i neosporni kvalitet protivnika, Crna Gora se neće predati bez borbe na Vembliju. Brojne povrede nisu uticale na atmosferu u redovima crnogorske fudbalske reprezentacije koja će na najpoznatijem svjetskom fudbalskom stadionu tražiti bodove vrijedne plasmana na Mundijal u Brazilu.

Trener golmana Dragoje Leković je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da će igrači koji istrče na teren dati maksimum svojih mogućnosti da naprave još jedan pozitivan rezultat protiv najboljeg tima u našoj kvalifikacionoj grupi.

- Mnogo će nam faliti povrijeđeni igrači, ali vjerujemo u igrače koji će istrčati protiv Engleza i siguran sam da će opravdati naše povjerenje. Pošteno da vam kažem, nijesmo očekivali ovakvu situaciju, sa ovoliko izostanaka. No, ovi momci zaslužuju sve pohvale za ono što su napravili u ovim kvalifikacijama protiv reprezentacija koje su na papiru, mnogo jače od nas. Veliki je uspjeh do posljednjeg kola biti u poziciji da se boriš za jedno od prva dva mjesta - smatra Leković.

Šansu među stativama dobiće Vukašin Poleksić, koji dugo nije branio na zvaničnim utakmicama.

- Ta pauza može da remeti, ali je on iskusan golman sa preko 20 utakmica za "A" selekciju. Imao je pauzu od dvije godine, ali smo procijenili da je on najbolje rješenje u ovom trenutku. Po meni dobro je odradio meč prijateljski sa Bjelorusijom - poručio je Leković, a onda se osvrnu na Engleze, o čijim kvalitetima je suvišno govoriti: - Oni su sigurno pod pritiskom da moraju da dobiju meč. Njihovi igrači dolaze iz jačih takmičenja, igraju jače utakmice i to može da bude presudno. I to je faktor koji ide njima u korist. U ovom trenutku u mnogo su boljoj poziciji od nas. I u prethodne tri utakmice su bili favoriti, ali svi smo vidjeli kako su se završile te utakmice. Priča da treba izdržati uvodnih 20 minuta, po meni nema težinu. Treba izaći na teren, pratiti igru da bude sve kako treba, a najbitniji su onih 15 posljednjih minuta, kako će se sve završiti.

Slično razmišlja i Dejan Damjanović. Strijelac zlata vrijednih golova protiv Ukrajine, Engleske i Poljske vjeruje da pritisak Engleske na Vembliju neće trajati samo prvih četvrt sata, već da će čitav meč zahtjevati maksimalnu koncentraciju kompletnog tima.

- Neće biti lako, jer svi znamo ko je Engleska, dok mi stižemo bez tri-četiri najbolja igrača. Možda, ako ne primimo gol na početku, poslije bude lakše za igru, ali ne vjerujem da će biti toliko lakše. Utakmica može da počne i da se završi na hiljadu načina, ali se samo nadam da će se završiti kako treba po nas - smatra Damjanović, koji smatra da ne treba voditi mnogo računa o problemima sa povredama koje ima protivnik: - Po meni je Bejns mnogo bolji od Kola. Kol je protiv nas u Podgorici bio najgori na terenu, nije prešao centar više od 60 minuta. Volkot jeste dobar, ali gore imaju fenomenalne igrače poput Runija, Velbeka i Staridža. Oni ne mogu imati velike pehove s obzirom na veliki izbor igrača. Ovo što je nas zadesilo, to su pehovi. Što se tiče golmana Harta, on je vrhunski golman, a to što je imao dva peha, ne mora da znači ništa. Primio je tri gola od Bajerna koji je vrhunska ekipa, ne možemo da očekujemo da će protiv nas da pusti tri "kokoške". Potrudićemo se da mu produžimo lošu formu, ali biće teško. Englezi su mnogo arogantni, iako to neće javno da kažu. Sigurni su da idu na SP, pogotovo sada kada su viđeli da smo desetkovani. Ima tu rivaliteta između igrača, Sitija, Junajteda... Nijesu oni toliko složni u reprezentaciji, kao mi. Oni ne ginu na terenu, kao mi jedan  za drugog. Ali, to je možda naša prednost.

Naša reprezentacija večeras će od 17.45 časova trenirati u svojoj bazi na Starom aerodromu, dok će posljednji trening odraditi sjutra od 18.30 časova na Gradskom stadionu. Polazak za London predviđen je za četvrtak u devet časova.