Crnogorska reprezentacija odradila je drugi trening u sklopu priprema za kvalifikacione utakmice sa Engleskom i Moldavijom. Na današnjem treningu nedostajali su samo Milan Jovanović, koji čeka na vizu za ulazak u Veliku Britaniju, i Marko Simić koji je zbog povrede definitivno otpao iz kombinacija za utakmicu sa "gordim albionom" zbog povrede.

Dobra vijest za selektora Branka Brnovića je da su roviti Stevan Jovetić i Miodrag Džudović odradili trening sa saigračima, tako da postoje šanse da budu spremni za utakmicu na Vembliju.

Uprkos velikim problemima sa povredama, naš tim nije napustio optimizam i pozitivna atmosfera. Golman Vukašin Poleksić, koji će vjerovatno zamjeniti povrijeđenog kolegu Mladena Božovića među stativama, smatra da "hrabri sokoli" imaju kvalitet da pomrse račune favorizovanom protivniku.

- Ovo je najvažnija utakmica u istoriji Crne Gore. Biće mnogo teško, kako za mene, tako i za kolege, ali sam fizički i psihički spreman. Jeste da tri godine nijesam branio u kontinuitetu, ali kada dođe poziv za reprezentaciju onda puno ne razmišljaš o tome. Idemo tamo da damo sto odsto sebe, odigramo hrabro, pa šta bude. Važno je da ne primimo gol, a onda iz kontranapada možemo da ih ugrozimo. Nijesam siguran koliko bi nam odgovarao i remi, tako da moramo pokušati da osvojimo sva tri boda - kazao je Poleksić.

Koliki god pritisak bio na leđima crnogorskih reprezentativaca, Poleksić smatra da je taj teret još veći za engleske igrače.

- Mislim da su oni pod većim pritiskom, jer igraju pred svojim navijačima, mi nemamo šta da izgubimo, za razliku od njih. Desetkovani smo povredama i idemo tamo kao autsajderi. Oni su pod moranjem za razliku od nas i to je nešto što nam odgovara. Čitam da je njihov selektor uvjeren da oni odlaze u Brazil, a mi ćemo se potruditi da im pomrsimo konce. Jer mi nijesmo slučajmo na ovoj poziciji i nadam se da nas to jedno loše poluvrijeme protiv Ukrajine neće koštati barem baraža - kaže Poleksić.

Jedan od najiskusnijih crnogorskih fudbalera Savo Pavićević do sada nije imao priliku da igra protiv Engleske. Ovog puta imaće težak zadatak da pomogne povredama desatkovanoj odbrani svog tima da sačuva svoju mrežu na Vembliju.

- Tri puta smo igrali sa Engleskom, ali ja ni jednom nisam bio u prilici da igram, ali se nadam da ću u petak izaći na Vembli, zdrav. Nevjerovatno je ovo što nam se dešava sa povredama. Baš nas je zadesio neki maler - kada je za vikend selektor sastavio spisak sve je bilo u redu. A onda su počele povrede... Samo da krenem od Mirka, preko Stevana i Baše... Ali, šta je tu je, koga nema bez njega se mora. Stevan je sa nama sada, počeo je da trenira i nadamo se da će biti spreman za petak. Ne treba se predavati, treba vjerovati u momke koji su tu. Ne idemo tamo da im poklonimo pobjedu, sigurno da će se namučiti protiv nas. I njima je ova utakmica najvažnija, a i oni su ranjivi, i moramo pokušati to da iskoristimo - rekao je Pavićević.

Naš desni bek očekuje da će Engleska od starta krenuti agresivno i pokušati da postigne pogodak, pa ističe da je veoma važno sačuvati svoju mrežu u uvodnih 15 minuta utakmice.

- Da mi je neko ponudio bod u ovakvoj situaciji ja bih ga prihvatio. Oni sa tri boda rješavaju plasman u Brazil, tako da će nas pritisnuti od starta. Vjerujem da su itekako upoznati sa problemima naše reprezentacije i sigurno da će učiniti sve da nas slome u prvih 15 minuta. Pokušaćemo da se odbranimo u tom periodu, kasnije da se oslobodimo i napadnemo ih. Tražićemo i od naših napadača da nam pomognu i budu prva linija odbrane. Samo zajedničkim snagama možemo napraviti dobar rezultat - smatra Pavićević.

Naredni trening Crna Gora će odraditi sjutra u istom terminu na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu. Umjesto uobičajenog brifinga, sjutra će u pres sali FSCG u Podgorici biti upriličena konferencija za štampu na kojoj će sa novinarima razgovarati Dejan Damjanović i asistent u stručnom štabu naše selekcije Dragoje Leković. Pres konferencija će početi u 12.30 časova, a prethodiće je potpisivanje novog sponzorskog ugovora između FSCG i crnogorskog Telekoma.