Najbolji crnogorski fudbaleri danas su zvanično počeli pripreme za finiš kvalifikacione trke u grupi H. Na prvom treningu selektor Branko Brnović mogao je da računa na osam igrača - Miodraga Džudovića, Nikolu Drinčića, Andriju Delibašića, Mitra Novakovića, Vladimira Volkova, Ivana Kecojevića, Miloša Krkotića i golmana Vukašina Poleksića.

Prvog dana priprema definitivno je potvrđeno ono što se prethodnih dana slutilo - Crna Gora u posljednja dva meča u kvalifikacijama neće moći da računa na kapitena Mirka Vučinića, ali ni na veterane Marka Bašu, Mladena Božovića i Milorada Pekovića. Lista povrijeđenih mogla bi biti i duža, jer Miodrag Džudović nije u u potpunosti zaliječio povrede leđa i zadnje lože.

- Tek sjutra nakon treninga biće poznato da li ću i ja otpasti sa spiska. Imam povredu leđa i zadnje lože, a problem je nastao zbog neadekvatnog liječenja i prvobitne pogrešne dijagnoze. Treniram na Kampu FSCG u posljednjoj sedmici i tek ćemo vidjeti da li ću biti spreman za duel sa Engleskom - rekao je iskusni štoper na brifingu za novinare.

Džudović, međutim, podsjeća da su slični problemi uvijek pratili okupljanja naše reprezentacije, ali da je stručni štab nalazio dobra rješenja u teškim situacijama.

- Ova situacija nije ništa novo kod nas, povrede se ređaju dan za danom i lično sam jako razočaran što je situacija takva. U odlučujuće utakmice stalno ulazimo sa istim problemima i to nakon svih teških utakmica, napora, truda i želje koju smo uložili. Previše je pehova za utakmicu naše karijere i života, pa ni protiv Moldavije neće biti lako baš kao što nije bilo ni u prvom duelu. No, šta ćemo, može se i mora dalje, a što se mora nije teško. Ne sumnjam da će svi koji budu spremni dati maksimum, a selektor će tražiti taktiku kako bi se na terenu vidjele samo naše jače strane - smatra Džudović.

Zbog problema sa povredama, selektor Brnović pozvao je u tim i tri igrača sa rezervne liste - Marka Vešovića iz Crvene zvezde, Blaža Igumanovića iz Astane i golmana Famaguste Srđan Blažić. Naredni trening "hrabri sokoli" odradiće sjutra, takođe na Trening kampu FSCG sa početkom u 17.45 časova. Brifin za predstavnike medija počeće pola sata ranije.