Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore na sjendici održanoj 04.10.2013. godine registrovala je prvu utakmicu 1/8 finala Kupa Crne Gore između FK "Budućnost" i FK "Dečić" službenim rezultatom 3:0 Pff u korist FK "Dečić". 

Komisija je postupajući po službenoj dužnosti i prigovoru FK "Dečić" izvršila uvid u zapisnik sa utakmice Kupa i na nesumnjiv način utvrdila da je Mihailo Tomković, igrač FK "Budućnost" dobio javnu opomenu na revanš utakmici 1/4 finala Kupa odigrane 28.11.2012. godine između FK "Zeta" i FK "Budućnost", a drugu javnu opomenu na utakmici finala Kupa Crne odigrane 22.05.2013. godine između FK  "Budućnost" i FK "Čelik".

Iz zapisnika sa utakmice 1/8 finala Kupa za sezonu 2013/14 odigrane 02.10.2013. godine između FK "Budućnost" i FK "Dečić" utvrđeno je da je Mihailo Tomković nastupio iako nije imao pravo nastupa po osnovu automatske suspenzije.

Kako je članom 23 stav 3 Disciplinskog pravilnika FSCG propisano da igrač koji dobije drugu javnu opomenu na poslednjoj Kup utakmici u toku jednog ciklusa za Kup takmičenje, automatsku sankciju zabrane igranja jedne utakmice izdržava na prvoj sledećoj Kup utakmici u sledećem ciklusu za Kup takmičenje, ova komisija je odlučila da pomenutu utakmicu registruje službenim rezultatom 3:0 u korist FK "Dečić".

Protiv ove Odluke može se uložiti žalba Komisiji za žalbe FSCG u roku od tri dana od dana prijema, uz uplatu takse shodno Odluci IO FSCG o iznosima taksa.              

Komisija za takmičenje FSCG
Predsjednik,
Božidar Mićunović