Selektor “A” selekcije Crne Gore Branko Brnović saopštio je danas spisak igrača na koje računa za kvalifikacione utakmice sa Engleskom i Moldavijom. Na spisku se nalaze 24 igrača, među kojima i Milan Jovanović, koji se vraća u tim nakon duže pauze.

- Po spisku bi se reklo da su svi tu. Bez obzira što neki nemaju klub, što mnogi nisu standardni i što neki imaju sitnije povrede, zadovoljstvo je što su svi tu. Nadam se da neće biti naknadnih problema i da će svi doći u nedjelju na okupljanje – rekao je Brnović.

Na pitanje novinara koliko u ovom trenutku mogu da pruže igrači koji nemaju klub, u prvom redu Nikola Drinčić, naš selektor je odgovorio:

- Već sam mnogo puta rekao koliko je Nikola bitan za ovaj tim, nema potrebe da se ponavljam. On trenira, fizički je spreman. U Poljskoj smo vidjeli da može da odigra 90 minuta. Naravno da nije to Drinčić kakav zna da bude, što je i logično nakon tolike pauze, njegova pas igra još nije onakva kakvu on ima, ali mi u ovoj situaciji nemamo bolje rješenje. Ja u njega imam maksimalno povjerenje. Delibašić je značajan za atmosferu, a i nikad se ne zna da li može zatrebati, posebno za drugi meč protiv Moldavije, jer nemamo tatakv tip napadača.

Brnović smatra da Crna Gora ima kvalitet da izbori jedno od prva dva mjesta u grupi, ali da će „hrabri sokoli” to morati da dokažu na terenu.

- Ne možemo da prijetimo Englezima, svi znamo ko su oni i kakva je fudbalska nacija u pitanju. Kad bih krenuo da pričam o njima, trebalo bi mi pola dana. Meni je drago što imamo fantastičnu utakmicu pred nama, u kojoj ćemo nadam se krunisati sve što smo uradili do sada. Po igrama koje smo pružili definitivno da zaslužujemo jedno od prva dva mjesta, ali ako Englezi budu toliko bolji od nas, pružićemo im ruku. Mislim da nama odgovara i bod, jer sam ubijeđen da Ukrajinci ne mogu da pobijede Poljsku. Još niko u ovoj grupi u mečevima velikih reprezentacija nije pobijedio na domaćem terenu, nadam se da će se taj trend nastaviti. U toj varijanti bili bismo jako blizu. Remi bi nam sigurno puno značio - kazao je Brnović, uz naglasak da ipak vjeruje u trijumf na hramu fudbala, legendarnom „Vembliju”.