Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je danas od odgovarajuće selekcije Turske sa 3:1. Tako je naša selekcija završila takmičenje u kvalifikacijama za WU-19 Evropsko prvenstvo bez osvojenog boda.

Novi poraz izabranica Zorana Mijovića stigao je po istom receptu kao i u dva prethodna meča - velika borba i zalaganje pali su u vodu nakon velikih grešaka koje je iskoristila Topču u 34. i 50. minutu, da bi naša selekcija u finišu meča stigla da zatrese i sopstvenu mrežu autogolom Goranović. U sudijskoj nadoknadi Crna Gora je, napokon, stigla do gola preko Darije Đukić, što je bilo dovoljno tek da se popravi utisak.

- I u posljednjoj utakmici se pokazalo da, kada se prekrše osnovni principi i zahtjevi u igri, ekipa i pored ogromnog zalaganja i htjenja ne pruža ono što objektino može. Djevojke su pokazale da imaju potencijala za napredak, ali i shvatile da im je na napredak neophodno puno napornog rada. Utakmice sa jačim i kvalitetnijim protivnicima nam upravo pokazuju u kom smjeru treba raditi kako bi dobili ekipu koja će biti u stanju da igra i protiv najboljih selekcija u ženskom fudbalu, a ne samo protiv onih iz okruženja - rekao je selektor Zoran Mijović.



Crna Gora - Turska 1:3 (0:1)

Stadion Grošič Đula, Tatabanija
Gledalaca: 100

Sudija: Pola Bredli (Republika Irska)

Strijelci
0:1 - Topču 34', 0:2 - Topču 50', 0:3 - Goranović 82' (ag), 1:3 - Đukić 90+1'

Crna Gora: Marija Žižić, Tatjana Đurković, Andreja Vidić, Milica Vulić, Marija Goranović (od 85' Ivana Knežević), Ivana Ivaštanin, Ivana Krivokapić, Edita Divanović (od 65' Katarina Ćorić), Jelena Šturanović, Darija Đukić, Irena Mitrović (od 76' Olivera Knežević). Selektor: Zoran Mijović.

Turska: Bušra Ezturk (od 83' Sude Mihri Činar), Jašam Geksu, Kubra Berber, Umran Ezev (od 68' Nursel Ezkan), Semanur Akbaš, Ebru Topču, Hilal Baškol, Medine Erkan, Bušra Eda Acar (od 46' Beritan Gedik), Eda Duran, Ajše Enal. Selektor: Talat Tuncel.