Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je odgovarajuću selekciju Mađarske sa 3:1 i tako se uspješno revanširala gostima za jučerašnji poraz na Starom aerodromu.

Pobjedu Crne Gore najavio je Šebek u 15. minutu kada je oštrim udarcem provukao loptu ispod golmana Pergera. Izabranici Aleksandra Miljenovića su i nakon postignutog gola uspješno kontrolisali dešavanja na terenu i propustili dvije odlične prilike za novi gol preko Kukuličića koji je u 68. minutu pogodio prečku, ali i Vilotijevića kojem je golman Mađara sjajnom reakcijom odbranio zicer.

Na novi gol našeg tima čekalo se do 75. minuta kada je Kukuličić prevario svog čuvara i snažno šutirao sa ivice šesnaesterca, a golman Perger samo zakačio loptu na putu do mreže. Mađarsi su, međutim, brzo odgovorili preko Koste koji je samo tri minuta kasnije u gol pretvorio penal koji je sam izborio.

Da meč uđe u mirnu završnicu pobrinuo se Kukuličić novim golom nakon odlično izvedene kontre "sokola", koji su do kraja meča uz malo više koncentracije i altruizma mogli stići i do ubjedljivije pobjede.

- Nije neuobičajeno da se u ovom uzrastu u dva dana odigraju dvoje potpuno različite utakmice. Danas smo ubjedljivo pobijedili protivnika, ali ću ponoviti ono što sam i juče rekao - rezultat na ovim utakmicama nam nije u prvom planu. Ovaj meč smo počeli sa potpuno drugačijim timom u odnosu na prvi meč, pa sa zadovoljstvom mogu da konstatujem na kraju ove akcije i petodnevnih priprema da sada imamo realniju sliku o mogućnostima svih kandidata. Većina igrača je opravdala poziv u državni tim, dok će neki morati da rade i pružaju puno više u narednom periodu da bi ostali na spisku. Raduje me što smo bili jako efikasni - u dva meča smo postigli pet golova i propustili još mnogo šansi - ali je bilo i puno grešaka koje su posljedica neuigranosti, što se može ispraviti kroz naredna okupljanja - istakao je Miljenović.



Crna Gora - Mađarska 3:1 (1:0)

Trening kamp FSCG, Podgorica
Gledalaca: 50

Sudija: Marko Ćupić (Crna Gora)

Strijelci
1:0 - Šebek 15', 2:0 - Kukuličić 75', 2:1 - Kosta 77', 3:1 - Kukuličić 82'

Žuti kartoni
Gazdag - Mađarska

Crna Gora: Aleksa Maraš (Andrija Pejović), Dragan Grivić, Vladimir Šebek (Lazar Kilibarda), Danijel Drobnjak (Đorđe Vukčević), Nemanja Tmušić, Marko Leković (Nikola Jovićević), Orhan Hajrović (Anđelo Rudović), Stefan Morović, Stefan Lončar (Žarko Vilotijević), Dragoljub Radišević (Filip Kukuličić), Vuk Damjanović (Aleksander Tončić). Selektor: Aleksandar Miljenović.

Mađarska: Bence Perger, Daniel Gazdag, Čaba Špandler, Bence Lenzer, Mate Vida, Martin Tot, Erik Nemet (Mark Kosta), Donat Zoter (Bence Grabant (Mark Murai)), Andraš Jančo (Barnaba Rac), Levente Čiček, Kristofer Takač. Selektor: Geza Mesoli.