Reprezentacija Crne Gore još jednom je pokazala snagu i karakter i remijem u Varšavi - 1:1 - sačuvala čelo tabele dvije utakmice prije kraja kvalifikacija.

Poljska je dobro počela utakmicu i kroz veliki posjed lopte pritisla našu selekciju i bila blizu gola već u sedmom minutu kada je Zjelinski ušao iza leđa naše odbrane i išao sam na Božovića. Naš golman je, međutim, odlično ispratio akciju i na vrijeme "ušao u šut" ofanzivnom vezisti  koji je dobro pratio akciju i ušao u šut "desetki" Poljske. Domaćin je u napadima koji su uslijedili imao još dva opasna pokušaja, ali je naša odbrana uspjela da ih izblokira.

Dominaciju protivnika naša selekcija je prekinula na najbolji mogući način - Bošković je pobjegao Blaščikovskom prilikom auta koji je izveo Božović, napravio sjajan dribling i odlično uposlio Damjanovića koji je još jednom pokazao sjajne realizatorske sposobnosti.

Nakon primljenog gola strah se uvukao u redove Poljske koja nije uspjela da organizovano napada kao do tada, ali ih je u igru vratio Robert Levandovski samo četiri minuta kasnije kada je nakon katastrofalnog povratnog pasa Krkotića izdržao duel sa Bašom i rutinski pogodio lijevom nogom.

U 34. minutu našu selekciju zadesio je novi veliki peh, pošto je kapiten Vučinić dobio žestok udarac zbog kojeg je tri minuta kasnije morao da napusti teren. Selektor Brnović, koji je noć ranije zbog mišićnih problema izgubio i Jovetića, ubacio je u tim Kasalicu kojeg je poslao na desnu stranu i vratio Zverotića u sredinu terena. Čvrst blok na sredini je, međutim, do poluvremena parirao poljskim vezistima pa su jedine prave prilike stigle nakon grešaka naših igrača u predaji lopte. Ipak, Božović je oba puta bio na visini zadatka protiv Levandovskog i Zjelinskog.

Naša selekcija je, s druge strane, bila na domak drugog gola, ali je Jedrzejčik uspio da zakači loptu nakon centaršuta Kasalice taman koliko je trebalo da prevari Damjanovića.

Na startu drugog poluvremena Brnović je u igru ubacio i Simona Vukčevića umjesto Krkotića, ali se stanje na terenu nije značajnije promjenilo - Poljska je imala inicijativu ali bez prave šanse u završnici napada, dok je Crna Gora imala dva solidna pokušaja Kasalice nakon kontranapada i veliku šansu preko Damjanovića u 69. minutu koji je sa 15-ak metara poslao loptu preko gola nakon odlične asistencije Vladimira Božovića. Prvu pravu priliku Poljska je imala u 71. minutu kada Blažčikovski opasno šutirao glavom pod prečku, ali je golman Božović ponovo bio dobro postavljen.

Posljednju veliku priliku naš tim je imao u 83. minutu kada su Vukčević i Damjanović odlično istrčali kontru, ali je Vukčević promašio loptu nakon odlične povratne lopte napadača Seula, koji je nedugo potom prepustio mjesto u timu Fatosu Bećiraju. Samo par minuta kasnije i naš rezervista se našao u prilici, ali nje njegov udarac odbranio Boruc. Poljska je na kraju uspjela da pronađe put do mreže u posljednjem minutu sudijske nadoknade, ali je gol Blažčikovskog nakon karanbola sudija Kujpers poništio zbog ofsajda.

Crna Gora je sa osvojenim bodom ostala na čelu tabele, na diobi prvog mjesta sa Engleskom koja je kod kuće lako izašla na kraj sa Moldavijom. Naredni meč "sokoli" igraju upravo protiv Engleske na Vembliju narednog mjeseca.



Poljska - Crna Gora 1:1 (1:1)

Narodni stadion, Varšava
Gledalaca: 45.652.

Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija)

Golovi
0:1 - Damjanović 12'
1:1 - Levandovski 16'

Žuti kartoni
Šukala 90+1' - Poljska
V.Božović 18', Vučinić 33', Kasalica 43', Džudović 54' - Crna Gora

Poljska: Artur Boruc, Artur Jedrzejčik, Lukaš Šukala, Kamil Glik, Jakub Vavrzinjak (27.

Sebastijan Beniš), Jakub Blaščikovski, Gregor Krihovjak, Pjotr Zjelinski (od 75. Adrian

Mjerzejevski), Valdemar Sobota (62. Pavel Šolek), Mateuš Klih, Robert Levandovski. Selektor:

Valdemar Fornalik.

Crna Gora: Mladen Božović, Stefan Savić, Marko Baša, Miodrag Džudović, Vladimir Božović,

Elsad Zverotić, Nikola Drinčić, Miloš Krkotić (od 46. Simon Vukčević), Branko Bošković,

Mirko Vučinić (od 37. Filip Kasalica), Dejan Damjanović (85. Fatos Bećiraj). Selektor:

Branko Brnović.