Crnogorska reprezentacija odradila je večeras pod reflektorima prekrasnog Narodnog stadiona u Varšavi posljednji trening pred kvalifikacionu utakmicu sa Poljskom.

Selektor Branko Brnović je na raspolaganju imao sve igrače osim povrijeđenog Pekovića koji po svemu sudeći neće biti u prilici da pomogne svojim saigračima na sjutrašnjoj utakmici.

- Svjesni smo da igramo protiv odlične reprezentacije, po meni i najbolje u grupi. Kiksali su protiv Moldavije i Ukrajine i upravo zbog toga su sada iza ostalih. Međutim, mi imamo samo jedan cilj a to je pobjeda - rekao je Brnović na konferenciji za novinare.

Naš selektor je podsjetio na brojne problema sa povredama i suspenzijama, ali da to ne može biti alibi u slučaju neuspjeha.

- Domaćinu nedostaje samo Pišček, a nama čak šestorica igrača – Volkov, Delibašić, Pavićević, Peković, Jovanović i Simić. Međutim, to nije opravdanje, jer ukoliko pružimo maksimum, možemo da pobijedimo bilo koju reprezentaciju. Što se tiče Poljske, to je prije svega kompaktna selekcija, a sigurno je da su im najveći aduti Blažčikovski, Levandovski i Sobota. Što se nas tiče naš najveći problem je mali fond igrača, ali se ne plašim. Iskusniji smo za jedan ciklus i nadam se da ćemo sjutra ostvariti željeni rezultat - istakao je Brnović.

Kapiten Mirko Vučinić se slaže da Crna Gora hladnom glavom i maksimalnim zalaganjem može doći do pozitivnog rezultata u Varšavi.

- Spremni smo za meč, jer smo svjesni koliko je utakmica važna za nas i za cijelu Crnu Goru. Sigurno da će biti teška utakmica, jer igramo protiv jako kvalitetne reprezentacije. Nadam se da ćemo uspjeti da smirimo emocije i da ćemo slaviti u petak veče - rekao je naš kapiten, koji je nakon toga duhovito odgovorio na "provokaciju" poljskih novinara koji su ga upitali da li će eventualni gol proslaviti skidanjem šortsa: - Ma skinuću se i gol ako treba, samo da Crna Gora ode na Svjetsko prvenstvo.

Utakmica Poljska - Crna Gora počinje u 20.45 časova. Fudbalski savez Poljske je do večeras prodao 45.000 ulaznica za utakmicu, a očekuje se da će sa meča izvještavati 207 prestavnika medija iz cijelog svijeta.