Fudbalska reprezentacija Crne Gore odradila je večeras treći trening u sklopu pirprema za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine protiv selekcije Poljske.

Naš nacionalni tim od danas je u kompletnom sastavu pošto se reprezentaciji priključio Elsad Zverotić, koji je poslednjeg dana prelaznog roka iz švajcarskog Jang bojsa prešao u redove Fulama.

Napadač holandskog Tventea Luka Đorđević smatra da „sokoli“ mogu ostvariti pozitivan rezultat u Varšavi.

- U reprezentaciji je svaka naredna utakmica najvažnija. Posebno sada, kada su ostala još samo tri meča, a kada smo u situaciji da stvarno moramo da idemo na pobjedu. Usresređeni smo na predstojeći meč i mislim da stvarno imamo imamo šansi, jer imamo dobru ekipu. Naša odbrana je već pokazala da može da se nosi sa jako kvalitetnim napadačima i ubijeđen sam da će tako biti i sa Levandovskim, koji je izuzetno opasan igrač. Siguran sam da možemo da ga zadržimo, a da na drugoj strani i mi imamo napadače koji će moći da riješe utakmicu, rekao je Đorđević.

Mladi napadač smatra da je Poljska favorit u predstojećem susretu ali da će Crna Gora pokušati da napravi iznenađenje.

- Poljaci igraju kod kuće i pripada im uloga favorita. Ali, nismo bez šansi, posebno ako budemo odigrali po principu po kojem smo igrali u Ukrajini, sa jakim blokom i brzim kontranapadima. U toj utakmici pokazali smo da možemo da odigramo jako zrelo i pokušaćemo to da ponovimo na još jednom teškom gostovanju. Ono što će biti neophodno jeste da realizujemo i najmanju šansu koja nam se ukaže i napravimo iznenađenje u Varšavi, dodao je Đorđević.

Pomoćnik u stručnom štabu Anto Drobnjak ističe da za pobjedu u Varšavi sve linije tima moraju odigrati meč na visokom nivou.

- Ako napadači igraju dobro i postignu dva gola, a pozadi odigramo loše, onda ćemo primiti tri gola. Potrebno je da sve tri linije dobro sarađuju. Ako ponovimo duel sa Ukrajinom iz Kijeva, ako se odbranimo, vjerujem da možemo postići gol. Mi imamo moke koji su pokazali, da kada je najteže, mogu da naprave rezultat. Pokazali su i da mogu da preokrenu situaciju na terenu. Nadam se da će ovo biti jedna dobra reakcija nakon loše partije u posljednjem meču kvalifikacija protiv Ukrajine. Ali to je fudbal. Jedna jako ujednačena grupa, i ništa neće biti riješeno do kraja. Nadam se da uz jedno maksimalno angažovanje svih igrača, i nas u stručnom štabu, u ove posljednje tri utakmice, možemo se nadati uspjehu, rekao je Drobnjak.

Naredni trening naši najbolji fudbaleri odradiće u srijedu na Gradskom stadionu u Podgorici. Početak treninga koji će biti zatvoren za javnost zakazan je za 18.45 časova, dok će brifing za novinare početi pola sata ranije.