Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je odgovarajuću selekciju Makedonije rezultatom 5:0 u prijateljskom meču koji je odigran u Baru.

Naše omladinke u potpunosti su nadigrale protivnika i zasluženo upisale ubjedljuvu pobjedu u današnjem susretu. U odličnoj igri Mijovićevih izabranica istkla se Ivana Krivokapić koja je tri puta zatresla mrežu Makedonki.

Mijovićeve izabranice na odmor su otišle sa dva gola prednosti – oba puta mrežu protivnika zatresla je Ivana Krivokapić.

Nakon tri minuta igre u nastavku prednost naše selekcije povećala je Andreja Vidić, da bi u 75. minutu Ivana Krivokapić kompletirala het-trik. Šest minuta prije kraja susreta Milica Vulić je postigla peti pogodak za ubjedljiv trijumf „crvenih dama“.

Selektor Mijović nakon meča istakao je da su njegove izabranice u današnjem susretu u potpunosti nadigrale rivala.

- Zadovoljni smo kako smo danas odigrali protiv selekcije Makedonije. Zadovoljan sam igrom, disciplinom u igri, ponašanjem i odnosom prema obavezama u igri koje su bile na zaista visokom nivou. U par navrata došlo je do blagog opuštanja kada je meč već bio riješen. Mislim da smo u svakom segmentu nadigrali protivnika i da smo bili nadmoćniji od Makedonije u svim segmentima igre. Igramo sa istim protivnikom u četvrtak i trudićemo se da u tom meču damo minutažu djevojkama koje su danas manje igrale, rekao je Mijović.

Revanš meč igra se u četvrtak sa početkom u 10.00 časova.


Crna Gora – Makedonija 5:0

Bar – Stadion Topolica.
Gledalaca: 100.

Sudija: Luka Radulović (Crna Gora)

Strijelci
1:0 – Ivana Krivokapić 25'
2:0 – Ivana Krivokapić 42'
3:0 – Andreja Vidić 48'
4:0 – Ivana Krivokapić 75'
5:0 – Milica Vulić 84'

Crna Gora: Marija Žižić (Milica Keković), Tatjana Đurković (Milica Radunović), Anderja Vidić, Milica Vulić, Marija Goranović, Ivana Ivaštanin (Miljana Lacmanović), Ivana Krivokapić, Irena Mitrović (Irena Dedivanaj), Katarina Ćorić (Ivana Knežević), Jelena Šturanović (Nikoleta Bojanić), Darija Đukić (Katarina Ivanović).

Makedonija: Olgica Arsova (Ivana Mihajlovska), Evgenija Tapovska, Ana Veselinova, Marina Mitreska (Martina Kolevska), Gordana Stojkovska (Arlinda Adili), Despina Žarkova (Emilija Milenkovska (Hristina Ađuleska), Monika Todorovska (Đeneta Šabani), Eli Jakovska, Dragana Šaltirova, Saška Kokalovska, Aleksandra Ristevska (Sara Gojševa).