Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović objavio je spisak igrača za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Poljske koja se 07. septembra 2013. godine igra na Nacionalnom stadionu u Varšavi.

Brnović je na današnjoj konferenciji za novinare saopštio širi spisak na kojem se nalazi 25 igrača. Na konačnom spisku, koji će biti poznat u četvrtak, naći će se 22 igrača.

- Zbog crvenih kartona nema Volkova i Pavićevića, a nema ni Delibašića koji još uvijek nije pronašao klub. Vratio se Simon Vukčević i zbog toga mi je jako drago, kao i zbog povratka Nikole Drinčića. Jako teška utakmica je pred nama, jer je Poljska mnogo kvalitetna ekipa. Čeka nas težak posao, ali ja vjerujem u ovu ekipu, što sam do sada dosta puta ponovio. Mislim da možemo do dobrog rezultata i do zacrtanog cilja, a to je jedno od prva dva mjesta. Gledaćemo da ekipu rasteretimo pritiska i imperativa pobjede. Spremićemo dobro ekipu, znamo njihove mane, ali isto tako znamo da su jaki u napadu i na sredini terena. Slaba im je defanziva i sa Vučinićem i Jovetićem možemo da napravimo višak, rekao je Brnović.

Selektor "hrabrih sokola" ističe da je naš tim dobro upoznat sa kvalitetima i načinom igre Poljaka.

- Dobro se poznajemo. Gledali smo ih protiv Danske, tačnije pratio ih je Anto Drobnjak. Neće biti Pišček, njegova zamjena nije na nivou na kojem je on, tako da tu vidim našu šansu. Zadnja linija im je jako visoka i dosta spora, pa vjerujem da to možemo iskoristiti. Pokušaćemo iz kontri da postignemo gol, a defanziva će odraditi svoj posao kako treba, dodao je selektor.

Brnović najavljuje borbu za sedam bodova u preostala tri meča.

- Nakon tog poraza malo je pala tenzija javnosti. Još uvijek mi nije jasno šta se dogodilo u drugom poluvremenu tog meča. Ali tih 45 minuta ne mogu da bace u vodu sve dobro što smo do sada odradili. Siguran sam da se to više neće ponoviti.Da smo dobili tu utakmicu jednom nogom bi bili na SP. Imamo tri teške utakmice do kraja, ali tražimo tih potrebnih sedam bodova, zaklkjučio je selektor Brnović.

Okupljanje i prvi trening reprezentacije zakazano je za nedjelju, 01. septembar 2013. godine u hotelu "City" u Podgorici.

Kompletan spisak reprezentacije možete pogledati ovdje.