Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore odigraće naredne nedjelje dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Makedonije, koje će biti posljednja provjera naše selekcije pred kvalifikacioni turnir koji će u septembru biti odigran u Mađarskoj.

Selektor Zoran Mijović je za ovu akciju pozvao 19 igračica, koje će se u ponedjeljak, 26. avgusta okupiti na Trening kampu FSCG odakle će direktno otputovati za Bar gdje će biti odigrane obje utakmice. Mijović je za ovu akciju pozvao sljedeće igračice – golmani: Žižić Marija, Keković Marija (Ekonomist), Kečina Marija (Breznica); odbrana: Đurković Tatjana, Ivaštanin Ivana, Vidić Andreja, Goranović Marija (Ekonomist), Radunović Milica (Podgorica), Mitrović Irena (Lovćen); vezni red: Šturanović Jelena, Vulić Milica (Ekonomist), Divanović Edita (Ulcinj), Lacmanović Miljana (Breznica), Bojanić Nikoleta (Podgorica); napad: Đukić Darija, Krivokapić Ivana (Ekonomist), Ivanović Katarina (Danska), Knežević Ivana (Pristan), Ćorić Katarina (Brskovo).

- Prijateljske utakmice sa našim sportskim prijateljima iz Makedonije, poslužiće kao generalna proba pred zvanične kvalifikacije koje nas očekuju krajem septembra u Mađarskoj. Ova generacija djevojaka je na okupu već godinu i po dana, tako da od njih očekujem da u tim utakmicama pokažu kvalitet i zrelost u igri, a na spisku pozvanih se nalazi i par djevojaka koje u ovom dvomeču želimo isprobati – rekao je naš selektor Mijović.

Prva utakmica biće odigrana 27. avgusta u 17 časova, dok je drugi meč na programu 29. avgusta od 10 časova. Oba meča igraju se na terenu SRC „Topolica“ u Baru.