Sudijska komisija FSCG je na sjednici, održanoj dana 21.08.2013.godine, analizirala suđenje na utakmica prvoga i drugog kola Telekom 1.CFL kao i utakmicama prvoga kola Druge lige Crne Gore i na osnovu raspoloživih video zapisa i izvještaja kontrolora donijela sljedeće odluke:

TELEKOM 1.CFL

Prvo kolo

Suđenje sa svim utakmicama prvoga kola bilo je na očekivanom nivou.

Drugo kolo

Mladost-Rudar
Sudija utakmice Željko Radunović nije svojim odlukama uticao na rezultat i ishod utakmice, ali je negovo suđenje zbog drugih učinjenih propusta (primjena disciplinskih i tehničkih mjera) ocijenjeno „sa manjijm oblastima koje treba popraviti“.

Petrovac-Sutjeska
Odluke sudije Predraga Radovanovića nijesu uticale na rezultat i ishod utakmice. Međutim, zbog drugih učinjenih propusta (primjena disciplinskih i tehničkih mjera kao i saradnja sa pomoćnicima) negovo suđenje je ocijenjeno „sa bitnim oblastima koje treba popraviti“.

DRUGA LIGA

Prvo kolo

Cetinje-Igalo
Sudija utakmice Vojin Vojinović nije svojim odlukama uticao na rezultat i ishod utakmice, ali je negovo suđenje zbog više učinjenih propusta (primjena disciplinskih i tehničkih mjera) ocijenjeno „sa bitnim oblastima koje treba popraviti“.