"A" selekcija Crne Gore remizirala je večeras u Žodinu sa selekcijom Bjelorusije u posljednjoj probi pred finiš kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. "Hrabri sokoli" su u malom industrijskom gradu nadomak Minska pokazali sve svoje vrline i mane - inspirisanu igru na startu utakmice, veliki pad koncentracije nakon primljenog gola, ali i karakter da po ko zna koji put preokrene zaostatak sa početka utakmice.

Crna Gora je odlično počela prvo poluvrijeme i u prvih desetak minuta stvorila nekoliko odličnih prilika, od kojih je najbolju promašio Vučinić koji je nakon efektne asistencije Jovetića umjesto mreže pogodio stativu. Period dobre igre našeg tima neočekivano je završen u 16. minutu kada je Aleksander Hleb šutirao iz velike daljine i pogodio u ruku Simića u kaznenom prostoru Crne Gore. Sudija Tohver je pokazao na bijelu tačku, a Kornilenko prevario Poleksića. Nakon primljnog gola naša selekcija se mučila da se vrati u ritam sa početka utakmice, dok je domaćin bio blizu drugog gola kada je nakon šuta Hleba lopta prvo zakačila Savića, a potom i lijevu stativu Poleksićevog gola.

Naš selektor Brnović je pokušao da trgne ekipu sa dvije izmjene na poluvremenu - Vladimir Božović je zamijenio Džudovića, a Kasalica Bakića - što se pokazalo kao dobrar potez jer je prvu ozbiljniju šansu u drugom poluvremenu Crna Gora napravila nakon prodora Kasalice, dok je izjednačenje stiglo nakon što je Božović osvjio loptu u protivničkom šesnaestercu, i odigrao povratni pas za Boškovića koji je majstorski uposlio Vučinića za 15. gol našeg kapitena u dresu nacionalnog tima. Do kraja meča viđeno je po nekoliko prilika na obje strane, ali bez pravih rješenja u završnici, a tempo utakmice dodatno je opao zbog čestih izmjena koje su napravili selektori oba tima.



Bjelorusija - Crna Gora 1:1

 

Stadion Torpedo, Žodin
Gledalaca: 3.500

Sudija: Kristo Toher (Estonija)

Strijeci
1:0 - Kornilenko 16' (p)
1:1 - Vučinić 62'

Žuti kartoni
Trubilo - Bjelorusija
Simić, Jovetić, Peković - Crna Gora

Bjelorusija: Sergej Veremko, Stanislav Dragun (od 80' Egor Olehovič), Aleksandar Martinović, Vitalij Trubilo, Sergej Kornilenko (od 56' Maksim Skaviš), Maksim Žavnerčik (od 80' Egor Filipenko), Aleksander Hleb (od 56' Aleksander Volodko), Anton Putsila, Sergej Kislijak (od 56' Renan Bresan), Dmitri Verhocov, Timofej Kalačev (od 78' Sergej Balanovič). Selektor: Georgij Kondratijev.

Crna Gora: Vukašin Poleksić, Stefan Savić, Marko Baša (67' Ivan Kecojević), Miodrag Džudović (od 46' Vladimir Božović), Miloš Krkotić (od 67' Milorad Peković), Elsad Zverotić (od 84' Mitar Novaković), Marko Bakić (od 46' Filip Kasalica), Branko Bošković (od 76' Fatos Bećiraj), Mirko Vučinić, Stevan Jovetić. Selektor: Branko Brnović.