Reprezentacija Crne Gore odradila je posljednji trening pred odlazak na prijateljski meč sa Bjelorusijom koji se igra u srijedu, 14. avgusta u Minsku.

Selektor Brnović je na večerašnjem treningu na raspolaganju imao sve pozvani igrače, osim Milorada Pekovića i Nemanje Nikolića, koji će se selekciji priključiti u Minsku.

Debitant u redovima „hrabrih sokola“ Nikola Simić ističe da je Bjelorusija dobra i organizovana ekipa.

- Igrao sam u Bjelorusiji dvije godine. Većina igrača iz mog bivšeg kluba igra za njihovu reprezentaciju. Radi se o kvalitetnim fudbalerima jer je BATE Borisov već godinama najbolji klub u Bjelorusiji. Svi vole da igraju fudbal, igraju pas igru, pa očekujem dobru utakmicu, rekao je Simić.

Defanzivac turkosg Kajzerija se nada da će dati doprinos našoj selekciji u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo.

- Zadovoljan sam što sam dobio poziv selektora i nadam se da ću uspjeti da pomognem kada je u pitanju plasman na SP. Za sada je dovoljno što sam dobio poziv, moje je da radim, a selektor će odlučiti hoću li dobiti priliku. Pratio sam igre crnogorske reprezentacije u ovim kvalifikacijama. Imali su dosta dobrih igara, osim poraza od Ukrajine. Do kraja su ostale još tri utakmice, mnogo bodova je u opticaju. Ključni meč bi trebalo da bude protiv Poljske, a još bi dobio na težini ako bismo nakon toga uspjeli da pobijedimo Moldaviju.

Vezista našeg tima i novi član Fiorentine Marko Bakić ističe da je utakmica sa Bjelorusijom dobra provjera pred nastavak kvalifkacija.

- Utakmica sa Bjelorusijom je veoma bitna jer predstavlja posljednju provjeru pred nastavak kvalifikacija. Oni su nezgodna ekipa koja ima specifičan stil igre, ali igraćemo na pobjedu i pokazati da smo na pravom putu pred meč sa Poljskom i plasman u Brazil. Bitno je da što bolje odigramo preostale tri utakmice, prije svega onu protiv Poljske. Svaka utakmica do kraja kvalifikacija za nas će predstavljati finale, kazao je Bakić.

Reprezentacija Crne Gore sjutra će otputovati za Bjelorusiju i izabranici Branka Brnovića u večernjim časovima će odraditi posljednji trening. Duel sa Bjelorusijom igra se na stadionu Torpeda u srijedu, 14. avgusta sa početkom u 17.30 časova po srednjoevropskom vremenu.