Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore doživjela je poraz i u trećem kolu kvalifikacionog turnira za odlazak na WU-17 Evropsko prvenstvo. Naša selekcija izgubila je od Sjeverne Irske sa ubjedljivih 4:0.

Irska je iskoristila veliku tremu kod naših igračica i sa dva gola u sedmom minutu (Doerti i Konoli) praktično riješila meč na samom početku. Crna Gora je uspjela da se povrati i kako je vrijeme odmicalo igrača je sve bolje, ali nije imala dovoljno sreće da nekoliko dobrih prilika pretovri u gol. Irkinje su, s druge strane, bile mnogo konkretnije a naročito se istakla Konoli koja je upisala het-trik.

- Tek u posljednjem kolu smo pokazali da igramo dobar fudbal i šteta je što to nije ispraćeno i dobrim rezultatom. Počeli smo meč sa par novih igračica koje su nastupile pod jakom tremom, što nas je skupo koštalo jer smo već na startu primili dva "jeftina" gola. Ipak, uspjeli smo da se povratimo od početnog šoka pa smo čak u drugom poluvremenu bili bolji rival od Sjeverne Irske. Šteta je samo što Bojat i Pavićević nisu u gol pretvorile nekoliko odličnih prilika koje smo stvorili, jer bi tako popravili opšti utisak - rekao je naš selektor Zoran Mijović.

Uprkos tri poraza i jako lošoj gol razlici, Mijović nije nezadovoljan onim što je naša selekcija pokazala na turniru.

- Djevojke su dale svoj maksimu, iako to u ovom trenutku nije bilo dovoljno za bolji rezultat. Ovaj turnir će biti veliko iskustvo za ovu generaciju igračica i, nadam se, motiv da u narednom periodu više i bolje treniraju. Ovaj tim je okupljen prije samo osam mjeseci, a neke igračice su nam se priključile i mnogo kasnije i bilo je nerealno očekivati bolji rezultat. Najvažnije je da smo održali kontinuitet igara na zvaničnim utakmicama, a siguran sam da ćemo bolje rezultate ostvariti sa "A" i omladinskom selekcijom - zaključio je Mijović.



Crna Gora - Sjeverne Irska 0:4

Nort Lodž park, Formartin
Gledalaca: 250

Sudija: Tanija Fernandez Morais (Luksemburg)

Strijlci
0:1 - Doerti 7', 0:2 - Konoli 7', 0:3 - Konoli 28', 0:4 - Konoli 74'

Žuti kartoni
Božić, Bojat - Crna Gora
Domikan - Sjeverna Irska

Crna Gora: Nikoleta Simčević, Dijana Miljanič, Tina Begović (od 79' Sandra Žižić), Nina Vujičić, Maja Mićunović, Ana Trutić, Martina Pavićević, Nikolina Mićunović (od 18' Milica Pavićević), Tamara Bojat, Helena Božić, Milica Drljević (od 80+1' Anđela Goločevac). Selektor: Zoran Mijović.

Sjeverna Irska: Džesika Puts, Hana Doerti (od 53' Tejlor Rajt), Sara Hedok, Klara Forbs, Kloi Mekkeron, Ejmi Burden, Sara Konoli, Eni Timoni (od 75' Čelsi Majls), Ejmi Mekin, Ema Mekfarland (od 68' Lini Domikan). Selektor: Alison Nikol.