Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je danas od odgovarajuće selekcije Češke sa 11:0 u drugom kolu turnira prve grupe kvalifikacija za WU-19 Evropsko prvenstvo. Naše djevojke su tako praktično izgubile sve šanse da se domognu jednog od prva dva mjesta koja vode u narednu rundu kvalifikacija.

Ubjedljiv poraz na otvaranju turnira ostavio je posljedice i na fizičku i na psihičku pripremljenost naših igračica pred utakmicu drugog kola, ali i da nije bilo tako naša selekcija vjerovatno ne bi uspjela da izbori pozitivan rezultat u duelu sa mnogo kvalitetnijom ekipom Češke.

Formalnog domaćina do pobjede je nosila Krivska sa četiri gola, Dankova je postigla "het-trik" a Vesela gol manje, dok su se po jednom u listu strijelaca upisale Braunerova i Majerova.

- Malo šta se može reći nakon ovakvog rezultata - danas je Češka bila puno bolja ekipa i zasluženo je pobijedila. Mi smo u svakom pogledu podbacili. Osjetila se potpuna nemoć, posebno u fizičkom pogledu što je i za očekivati s obzirom da ove djevojke organizovano treniraju tek posljednjih šest do devet mjeseci. Možda smo sa ovom selekcijom konkurentni u okruženju, ali još smo u velikom zaostatku za ozbiljnim evropskim selekcijama. Nadam se da ovaj turnir i visoki porazi neće djelovati razočaravajuće na ovu generaciju, već da će im pomoći da izgrade jak sportski karakter i da će još više trenirati po ugledu na starije drugarice iz "A" i omladinske selekcije - rekao je nakon meča naš selektor Zoran Mijović.

Posljednji meč na turniru naša selekcija igra u srijedu, 7. avgusta sa selekcijom Sjeverne Irske koja je danas poražena od Škotske sa 5:1.



Češka - Crna Gora 11:0

Nort Lodž park, Formartin
Gledalaca: 200

Sudija: Irina Gavrilova (Kazahstan)

Strijelci
1:0 - Dankova 2', 2:0 - Braunderova 6', 3:0 - Vesela 10', 4:0 - Krivska 22', 5:0 - Krivska 26', 6:0 - Dankova 42', 7:0 - Vesela 54, 8:0 - Krivska 58', 9:0 - Dankova 71', 10:0 - Majerova 78', 11:0 - Krivska 79'

Žuti kartoni
Janikova - Češka
Drljević - Crna Gora

Češka: Katerina Nedvedova, Eliška Janikova (od 59. Veronika Mašova), Nela Čižkova, Andrea Majerova, Eliška Kovarikova, Kristina Dankova, Karolina Krivska, Denisa Vesela, Tereza Braunerova, Tereza Ševječkova (od 32. Sara Barnetova), Alžbeta Klumova (od 29. Antonie Starova). Selektor: Eva Hanajkova.

Crna Gora: Zorana Kekić, Dijana Miljnić, Tina Begović (od 13. Milica Drljević), Nina Vujičić, Maja Mićunović, Ana Trutić, Martina Pavićević, Nikolina Mićunović (od 75. Stojana Filipović), Tamara Bojat, Helena Božić (od 73. Milica Pavićević), Miljana Rondović. Selektor: Zoran Mijović.