Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Strugi od odgovarajuće selekcije Makedonije sa 4:3. Makedonke su se tako revanširale Crnogorkama za poraz od prije dva dana, kada je naša selekcija na istom stadionu slavila sa 2:1.

Izabranice Zorana Mijovića imale su veliku priliku da dođu u vođstvo već u šestom minutu, ali je golman domaćih Arsova odbranila penal koji je izvela Vulić. Ova odbrana ulila je veliko samopouzdanje domaćoj selekciji koja je zaigrala bolje i zasluženo povela golom Mitreske u 15. minutu. Odgovor Crnogorki stigao je preko Boja sedam minuta kasnije, ali se Markovska u finišu protiv poluvremena pobrinula da domaćin na odmor ode sa golom prednosti.

Domaćin je povećao prednost nakon samo tri minuta igre u nastavku preko Krstanovske, ali je Crna Gora ponovo pokazala da ima jak karakter i golovima Krivokapić u 64. i Mićunović u 75. minutu uspjela da stigne do izjednačenja, pa čak i propustila priliku da potpuni prekoret. Makedonke su, međutim, pet minuta prije kraja utakmice zahvaljujući novom golu Markovske stigle do pobjede.

- Opet smo odigrali dobru utakmicu, ali za razliku od prvog meča naša odbrana nije bila na visini zadatka. Primili smo puno golova, što nismo mogli nadoknaditi bez obzira na dobru igru u napadu. Da smo iskoristili penal na startu, vjerovatno bi utakmica imala drugačiji tok, ali sam i bez toga jako zadovoljan kako smo funkcionisali na obje utakmice. Mislim da ova selekcija ima dobar kvalitet i svijetlu budućnost - rekao je naš selektor Zoran Mijović.

Naše omladinke će u avgustu u Crnoj Gori odigrati dvije nove utakmice sa Makedonijom, nakon čega ih krajem istog mjeseca očekuje turnir prve runde kvalifikacija za odlazak na WU-19 Evropsko prvenstvo gdje će igrati sa domaćinom Mađarskom, Belgijom i Turskom.



Makedonija - Crna Gora 4:3 (2:1)

Stadion Karaorman, Struga
Gledalaca: 400

Strijelci
1:0 - Mitreska 15'
1:1 - Bojat 22'
2:1 - Markovska 42'
3:1 - Krstanovska 48'
3:2 - Krivokapić 64'
3:3 - Mićunović 75'
4:3 - Markovska 85'

Žuti karton
Vulić - Crna Gora

Makedonija: Olgica Arsova, Džaneta Šabani, Marina Mitreska, Stefani Skerleska, Aleksandra Markovska, Monika Todorovska, Nataša Levkova, Saška Kokalovska, Arlinda Adili, Aleksandra Ristovska, Simona Krstanovska.

Crna Gora: Marija Žižić, Tatjana Đukanović (od 85. Milica Radunović), Andreja Vidić, Milica Vulić (od 85. Miljana Mitrović), Marija Goranović, Maja Mićunović (od 80. Ivana Ivaštanin), Ivana Krivokapić, Edita Divanović (od 56. Nina Vujičić), Tamara Bojat, Jelena Šturanović, Darija Đukić (od 56. Katarina Ćorić).